Kart- och mätingenjör

Kart- och mätingenjör

Som vi ser det, har vi på Roslagsvatten ett stort och viktigt uppdrag - att möjliggöra hållbara samhällen. Det handlar om att se till att det kretslopp som tjänat oss i miljoner år kan fortsätta göra sitt jobb, så att våra barnbarn kan ta del av en av världens vackraste miljöer. Idag distribuerar vi dricksvatten, renar avloppsvatten och ansvarar för insamling av hushållsavfall samt driver återvinningscentraler i några av de mest expansiva kommunerna i Stockholm- och Uppsalaområdet. Vi erbjuder även kundservicetjänster inom avfall och VA för kommuner. Roslagsvatten är ett kommunägt bolag med 140 trevliga, nyfikna och kompetenta medarbetare och har sitt huvudkontor i Åkersberga.

Ytterligare information om oss finns på www.roslagsvatten.se

Vill du jobba med kartor och mätningar tillsammans med kunniga kollegor i ett omväxlande arbete där du får tillbringa din arbetsdag både ute och inne? Vill du samtidigt göra en viktig insats för miljö- och samhällsutveckling så kan detta vara jobbet för dig!

Om oss

Roslagsvatten arbetar på uppdrag av VA-kollektivet för att skapa en sund samhällsutveckling med fokus på hållbara lösningar. Vi har en bred kompetens inom vårt område och är ett växande bolag som strävar efter att ligga i framkanten av den VA- och avfallstekniska utvecklingen. Roslagsvatten består idag av ca 140 medarbetare och kännetecknas av en familjär kultur och en stolthet över att kunna bidra till samhällsnytta. På Roslagsvatten eftersträvar vi framåtanda, innovation och miljömedvetenhet i kombination med flexibilitet och balans i livet. Huvudkontoret är placerat i Åkersberga och ligger i nära anslutning till Roslagsbanan.

Om rollen

Att arbeta som kart- och mätingenjör på Roslagsvatten är omväxlande eftersom du arbetar med hela processen från inmätning till färdigt kartmaterial, där arbetet utförs både ute på fältet och inne på kontoret. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter består av att planera och genomföra mät- och kartarbeten för VA i Vallentuna kommun, men arbete i några av de andra kommuner där Roslagsvatten är verksam kan förekomma. Du kommer ta fram olika typer av kartor, som t.ex. samrådskartor i tidiga skeden i projekt och VA-anslutningskartor i projektens slutskede. I ditt arbete ingår även att ha dialog med representanter från kommunen när du ska ta fram VA-underlag till nybyggnadskartor, som krävs vid bygglov för fastighetsägare. Som kart- och mätingenjör ansvarar du för helheten, kvaliteten och strukturen i inmatningen i geodatabasen. Verktyget för det är idag Geosecma (VA-ledning) som använder ArcGIS som plattform.

Om Dig

Som person tycker du om att samarbeta såväl internt som externt samtidigt som du klarar av att arbeta självständigt och driva ditt eget arbete. Du har god förmåga att kommunicera både muntligt och skriftligt och du har hög social kompetens. Du värdesätter att arbeta kvalitativt och med stor noggrannhet. Du är därutöver en person som verkar för och bidrar till att skapa trivsel på arbetsplatsen genom ditt driv, engagemang och positiva inställning.

Vi ser det som nödvändigt att du har följande egenskaper:
  • Relevant teknisk utbildning inom mät & kart med inriktning mot GIS
  • Väl förtrogen med tillämpning av olika mättekniker med erfarenhet av geodetisk mätning
  • Goda kunskaper i relevanta CAD-och GIS-verktyg
  • God fysisk kondition, då arbetet kan innebära en del tunga moment
  • Goda allmänna IT-kunskaper, bl.a. Excel, Word m.m
  • B-körkort
Meriterande egenskaper:
  • Yrkeserfarenhet inom VA- och samhällsbyggnadsprocessen
  • Ha vana att läsa ritningar/projekteringshandlingar
  • Programmering inom Python, Fme mm.
Roslagsvatten är ett växande företag och vi har många spännande utvecklingsprojekt framför oss under de kommande åren. Att driva våra projekt är ett ansvarsfullt arbete, med en tydlig miljöprofil och inflytande över samhällsutvecklingen i några av Sveriges mest snabbväxande kommuner.

Ta chansen att göra skillnad tillsammans! Att arbeta med oss innebär en möjlighet att utveckla och vårda livets viktigaste byggstenar - vårt vatten och vårt kretslopp.


Praktisk information


Tjänsten gäller en tillsvidareanställning på heltid med flexibla arbetstider. Start för tjänsten sker enligt överenskommelse. Sista ansökningsdag är 2020-06-14 och urval och intervjuer kommer ske löpande.

Eftersom anställningen omfattas av säkerhetsklassning kommer säkerhetsprövning med registerkontroll genomföras före anställning enligt 3 kap. i säkerhetsskyddslagen. Det betyder också att svenskt medborgarskap är ett krav.

Frågor kring rekryteringsprocessen hänvisas till rekryteringskonsult Carl Isaksson på 072-219 87 00 alternativt carl.i@upgraded.se.

Kart- och mätfunktionen tillhör Grupp Analys Ledningsnät och gruppchef Johan Dahlborn nås på 08-580 209 52 alternativt johan.dahlborn@roslagsvatten.se.

Fackliga representanter för Saco är Caroline Lundberg och nås på caroline.lundberg@roslagsvatten.se samt Carina Asp som finns på carina.asp@roslagsvatten.se.

För Vision finns Rose-Marie Gauffin tillgänglig på 08-540 835 24 eller rose-marie.gauffin@roslagsvatten.se.
Mer info
Område Österåker
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 14 juni 2020 (13 dagar kvar)