Drifttekniker

Drifttekniker

Vi befinner oss i början av en spännande resa, våra kommuner växer och utvecklas. Och vi vill utvecklas med dem. Vi kallar vår resa för Roslagsvatten 2.0 vilket innebär att vi ställer om, justerar och utvecklar vår verksamhet med lösningar som är hållbara över tid - allt för att möta morgondagens behov. Därför vill vi nu stärka upp vår organisation med nya och nyfikna kollegor som precis som vi, vill möjliggöra hållbara samhällen. För som vi ser det, har vi på Roslagsvatten ett stort och viktigt uppdrag. Det handlar om att se till att det kretslopp som tjänat oss i miljoner år kan fortsätta göra sitt jobb, så att våra barn och barnbarn kan ta del av en av världens vackraste miljöer.

Driftteknikerna utgör en viktig länk i ett av våra huvuduppdrag, att ta hand om och rena avloppsvatten och därmed bidra till att förbättra miljön i närområdet. Tillsammans med dina kollegor håller du anläggningarna rullande och i god funktion för att säkerställa att pumpstationerna pumpar vatten och reningsverken levererar de utsläppsvärden som tillstånden kräver.

Vid tillsyn kontrollerar du mätvärden, funktion på maskinell utrustning och instrument. Du arbetar även med löpande och förebyggande underhåll och har en underhållsavdelning till din hjälp med kompetens inom teknisk service och elinstallationer.

Arbetet är varierande och innebär såväl avsyning som praktiska åtgärder, både inomhus och utomhus och innefattar även att beställa förbruknings- och underhållsmaterial som behövs för anläggningarna (t ex kemikalier). I arbetet ingår även att kunna föra en god dokumentation.

Du kommer att utgå från Ekebyhovs reningsverk på Ekerö och vara en av flera kollegor i arbetslaget som tillsammans ansvarar för drift och tillsyn av reningsverk och pumpstationer.

Din profil

Du har tidigare erfarenhet av arbete inom VA eller liknande verksamhet, eller har gått yrkesutbildning till drifttekniker. B-körkort är en förutsättning liksom god talad och skriven svenska. Du har även god datorvana. Har du tidigare arbetat med driftövervakningssystem eller mekaniskt arbete är det meriterande.

Du är en praktiskt lagd person som trivs med att arbeta fysiskt. Du är ansvarstagande och noggrann. Du kan ta ett självständigt ansvar för dina uppgifter men är också ett positivt tillskott i arbetsgruppen och samarbetar väl med dina kollegor.

Roslagsvatten erbjuder

Vi erbjuder en betydelsefull och utvecklande tjänst på en arbetsplats som genomsyras av ett öppet arbetsklimat och starkt engagemang. Att arbeta på Roslagsvatten innebär att ha trevliga och erfarna kollegor som är stolta över att arbeta med det samhällsuppbyggande uppdrag som företaget har.

Ta chansen att göra skillnad tillsammans! Att arbeta med oss innebär en möjlighet att utveckla och vårda livets viktigaste byggstenar - vårt vatten och vårt kretslopp.

Tjänsten är heltid och tillträds enligt överenskommelse.

Efter en tids upplärning kan beredskap ingå i tjänsten.

Din ansökan vill vi ha senast den 7 mars 2020, inkomna ansökningar bearbetas dock löpande och tjänsten kan komma att tillsättas tidigare.

Eventuella frågor om tjänsten besvaras av driftchef Torkel Andersson, 08-540 835 04

Facklig representant: för Kommunal Klas Rutström, telefon 08-540 835 38, e-post klas.rutstrom@roslagsvatten.se.

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Österåker
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Energi & Miljö
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 7 mars 2020 (18 dagar kvar)