Automationsingenjör

Automationsingenjör

Roslagsvatten befinner sig i början av en spännande förändringsresa och vi utökar nu vår styrka med fler kompetenta medarbetare i syfte att nå våra högt uppsatta mål om en hållbar framtid.

Våra kommuner växer och utvecklas i en hög takt och för att möta morgondagens behov behöver vi på Roslagsvatten ställa om, justera och utveckla vår verksamhet med lösningar som är hållbara över tid. Vi kallar denna resa Roslagsvatten 2.0 och vi hoppas du vill vara med på den med oss!

Rollen

Exakt hur din roll som automationsingenjör kommer se ut kan vi inte svara på. Det är upp till dig att bestämma det. Inom ramarna för våra mål är rollen fortfarande väldigt öppen och du som ansvarig för automationen kommer kunna styra arbetet framåt så som du själv anser lämpligast.

Som en del av resan mot toppen ska alla Roslagsvattens anläggningar moderniseras. Avdelningen Produktionsteknik ansvarar för el, automation samt mekanik och har en stor roll i att Roslagsvatten når de uppsatta målen. Avdelningen startades sommaren 2020 och består förutom chefen av systemingenjörer, processingenjörer, el- och instrumentingenjörer samt tekniska projektledare. Nu är vi på jakt efter någon som kan ta sig an en generell roll inriktad mot automation och digitalisering, och som vill driva automationssidan framåt!

Avdelningen Produktionsteknik jobbar med att utveckla och standardisera. Som automationsingenjör ansvarar du för att ta fram och utveckla våra automationssystem. Det vi kan säga om rollen är att du kommer kravställa, ta fram standarder, utvärdera leverantörer, granska leveranser och ta fram "best practice". Hur du sedan gör för att skapa framtidens automationsplattform är upp till dig!

Vi tror på en rimlig nivå i arbetet som ger ökad kreativitet och bidrar till långsiktigt hållbara lösningar. Vi värdesätter dialog och samarbete inom gruppen och företaget för att nå vår vision. Här är vi lagspelare som tänker stort men fokuserar också på detaljerna när det behövs. Vi verkar i en föränderlig miljö där du kommer få möjlighet att påverka.

Den vi söker

Vi letar efter någon som kan ta tag i och driva vår utveckling framåt. Hos oss får du arbeta självgående och strategiskt samtidigt som samarbetet med kollegorna på avdelningen och i resterande organisation kommer vara en av huvudnycklarna till framgång. Då vi befinner oss i en utvecklingsfas blir det viktigt att vi kan arbeta flexibelt och kreativt för att komma fram till lösningar på problem som vi kanske ännu inte har ställts inför. Tillsammans hjälps vi också åt med omvärldsbevakning och intern kunskapsspridning.

Kvalifikationer
  • Utbildad civilingenjör inom data-/systemvetenskap eller liknande utbildning.
  • Tidigare erfarenhet som automationsingenjör eller liknande.
  • Bekväm med att designa system och erfarenhet från tidigare projekt.
  • Tidigare erfarenhet av stora system och integrationer mellan affärssystem och underhållsystem.
  • B-körkort.
Meriterande
  • Intresse/kunskap om el eller process
  • Erfarenhet från VA-branschen eller processindustrin (till exempel energi- eller pappersindustrin).
  • Erfarenhet av distribuerade kontrollsystem.
Om Roslagsvatten

Som vi ser det, har vi på Roslagsvatten ett stort och viktigt uppdrag - att möjliggöra hållbara samhällen. Det handlar om att se till att det kretslopp som tjänat oss i miljoner år kan fortsätta göra sitt jobb, så att våra barnbarn kan ta del av en av världens vackraste miljöer. Idag distribuerar vi dricksvatten, renar avloppsvatten och ansvarar för insamling av hushållsavfall samt driver återvinningscentraler i några av de mest expansiva kommunerna i Stockholm- och Uppsalaområdet.

Vi erbjuder en betydelsefull och utvecklande tjänst på en arbetsplats som genomsyras av öppet arbetsklimat och starkt engagemang. Idag är vi ca 150 medarbetare och kännetecknas av en familjär kultur och en stolthet över att vara med och bidra till samhällsnytta. På Roslagsvatten eftersträvar vi utveckling, innovation och miljömedvetenhet i kombination med flexibilitet och balans i livet. Vårt huvudkontor ligger i Åkersberga i nära anslutning till Roslagsbanan. Att arbeta med oss innebär en möjlighet att utveckla och vårda livets viktigaste byggstenar - vårt vatten och vårt kretslopp. Ytterligare information om oss finns på www.roslagsvatten.se

Ansökan

Tjänsten gäller en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kommer tillämpas. Sista ansökningsdag är 2021-01-31.

Vid frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Carl Isaksson på carl.i@upgraded.se alternativt 072-2198700. För frågor om tjänsten finns rekryterande chef Robin Trankell tillgänglig på Robin.Trankell@roslagsvatten.se.

Facklig företrädare för SACO, Carina Asp, nås på 08-54083507 alt. carina.asp@roslagsvatten.se.

Facklig företrädare för Vision, Patric Federley, nås på 08-54083525 alt. patric@roslagsvatten.se.

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Österåker
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 31 jan 2021 (14 dagar kvar)