Markförhandlare

Markförhandlare

Som vi ser det har vi på Roslagsvatten ett stort och viktigt uppdrag, vilket också avspeglas i vår vision - "Vi möjliggör hållbara samhällen". Det handlar om att se till att det kretslopp som tjänat oss i miljoner år kan fortsätta göra sitt jobb, så att våra barnbarn kan ta del av en av världens vackraste miljöer. Idag distribuerar vi dricksvatten, renar avloppsvatten och ansvarar för insamling av hushållsavfall samt driver återvinningscentraler i några av de mest expansiva kommunerna i Stockholm- och Uppsalaområdet.

Roslagsvatten befinner sig i början av en spännande förändringsresa – en resa som vi kallar Roslagsvatten 2.0. Våra kommuner växer och utvecklas i hög takt och för att möta morgondagens behov behöver vi ställa om, justera och utveckla vår verksamhet med lösningar som är hållbara över tid.

Vårt mål är att inom 5 år vara topp 5 bland landets Avfalls- och VA-bolag. Genom att agera proaktivt, resultatinriktat, hållbart och med integritet hjälps vi tillsammans åt för att nå våra mål.

Om tjänsten
I rollen som markförhandlare på Roslagsvatten kommer du att delta i hela kedjan från planläggnings- och projekteringsarbetet samt under byggskedet och överlämning av färdig anläggning. Inom ditt kompetensområde är du sakkunnig, är med och utvecklar interna arbetssätt samt bidrar till projektens och Roslagsvattens resultat.

Arbetet innebär att både självständigt och tillsammans med kollegor delta i planerings- och projekteringsarbetet där du som markförhandlare bland annat ansvarar för markåtkomstfrågor, förhandling om ersättning, inom arbetsområdet förekommande avtal, skadereglering/tvister samt är Roslagsvattens representant i lantmäterifrågor. Du kommer även att delta i projekten från tidig utredning i plan- och byggskeden fram tills dess att samtliga fastighetsärenden är avslutade.

Du ingår i plan- och projekteringsavdelningen och arbetar även nära kommunansvariga och projektledare. Detta ger dig stora möjligheter att samarbeta, ta stöd från andra och utbyta erfarenhet inom den egna organisationen, vilket vi ser som en stor styrka.

Då detta är en ny tjänst kommer du tillsammans med interna funktioner utforma arbetsprocesserna och ansvara för implementeringen av kunskap in i organisationen till de funktioner som arbetar mycket med markåtkomstfrågor och driva utvecklingen av vårt nya arbetssätt.

Om dig

Du har:
  • Högskoleutbildning inom lantmäteri/samhällsbyggnad eller juristexamen med inriktning mot fastighetsrätt
  • Ca 5 års erfarenhet av fastighetsrättsliga avtal och god förhandlingsvana
  • Ca 2 års arbetslivserfarenhet av plangenomförande och genomförande frågor
För att lyckas i rollen ser vi att du känner dig bekväm med att arbeta självständigt och är trygg i din roll och kompetens. Du bör även ha god kommunikationsförmåga, som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt, samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren.

Då rollen kräver många kontakter inom och utom uppdragen och projekten är det även av stor vikt att du har god samarbetsförmåga, är initiativtagande och har lätt för att skapa relationer.

Ansökan
Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kommer att tillämpas.

Tjänsten utgår från vårt kontor i Åkersberga.

Vid frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta HR-partner Sandra Mathisen på sandra.mathisen@roslagsvatten.se. För frågor om tjänsten finns Crister Bäckström, chef VA-utbyggnad, tillgänglig på Crister.Backstrom@roslagsvatten.se.

För fackliga frågor, kontakta:
Vision: Patric Federley, telefonnummer 08-540 835 25, e-post patric@roslagsvatten.se

Saco: Carina Asp, telefonnummer 08-540 835 07, e-post carina.asp@roslagsvatten.se

Sista ansökningsdag för tjänsten är 2021-06-30. Urval och intervjuer sker löpande under ansökningstiden, och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden går ut. Så välkommen att skicka din ansökan redan idag!
Mer info
Område Österåker
Yrkesroll Organisation & ledning, Administration
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://roslagsvatten.se/
Sista ansökningsdag 15 aug 2021 (58 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi erbjuder en betydelsefull och utvecklande tjänst på en arbetsplats som genomsyras av öppet arbetsklimat och starkt engagemang. Idag är vi ca 180 medarbetare och kännetecknas av en familjär kultur och en stolthet över att vara med och bidra till samhällsnyttan.

På Roslagsvatten eftersträvar vi utveckling, innovation och miljömedvetenhet i kombination med flexibilitet och balans i livet. Våra medarbetare drar sig inte för att komma med förslag på förändring och är öppna för att testa nya arbetssätt. Vi respekterar varandra och är ödmjuka inför att det finns fler än ett tillvägagångssätt.

Att arbeta med oss innebär en möjlighet att utveckla och vårda livets viktigaste byggstenar – vårt vatten och vårt kretslopp. Ytterligare information om oss finns på www.roslagsvatten.se