VA-utredare Tillskottsvatten till Roslagsvatten

VA-utredare Tillskottsvatten till Roslagsvatten

Tjänstebeskrivning & erbjudande
Stora mängder rent vatten belastar spillvattennät och avloppsreningsverk vilket leder till problem och kostnader och därför söker vi förstärkning till vår avdelning. Som VA-utredare inom bl.a. tillskottsvatten kommer du att arbeta systematiskt och långsiktigt för att nå målen med att minska mängden tillskottsvatten i våra ägarkommuner. Funktionen kommer att vara teoretiskt orienterad, med en hel del praktiska inslag. Du kommer att ansvara för övergripande och långsiktig analys och strategi av Roslagsvattens tillskottsvattenarbete genom att bl.a ta fram saneringsplaner för vårt avloppsledningsnät. Du kommer även att vara behjälplig med att ta hand om och installera våra portabla flödesmätare samt arbeta för att lokalisera otillåtna utsläpp och minska luktproblem i anslutning till ledningsnätet. Ditt dagliga arbete kommer att innehålla * Ta fram saneringsplaner och ansvara för att dessa hålls uppdaterade * Tillskottsvattenutredningar - hitta källorna till tillskottsvattnet och komma med förslag på åtgärd * Källaröversvämningsutredningar - hitta orsaken till översvämningen och komma med förslag på åtgärd * Även andra utredningar om felaktigheter på ledningsnätet. Hur vi arbetar * Flödesmätningar på ledningsnät och pumpstationer * Inspektioner av ledningsnätet * Analys av data * Anslutningskontroller * Provtagning * Besök hos fastigheter och dess ägare för att klargöra hur översvämningen gått till * Skriva rapporter Resultaten av utredningarna ligger bl.a. till grund för kommande års renoveringar av ledningsnätet eller som underlag i våra försäkringsärenden gällande källaröversvämningar. Din arbetsplats kommer att vara på huvudkontoret i Åkersberga, men du kommer även att arbeta ute i fält i våra ägarkommuner. Målet är att utreda ett område per kommun och år. I gruppen arbetar ytterligare en VA-utredare inom tillskottsvatten. Du kommer till en arbetsgivare som har som mål att bli Sveriges främsta VA bolag! Roslagsvatten är mitt uppe i en digitaliseringsresa där du som VA utredare kommer kunna dra nytta av vår digitala tvilling som ger dig mer precis data att arbeta med.

Personprofil
Som person är du analytisk, tålmodig, noggrann och har en god förmåga att hålla dig till upprättade tidplaner. Du har ett intresse för att fördjupa dig inom ditt arbetsområde och tycker om att vara ute i fält. Dessutom är du en naturlig lagspelare både med dina kollegor internt och även med kontakter externt och du bidrar aktivt till att skapa en bra arbetsmiljö omkring dig. Kvalifikationer * Högskoleutbildning, eller motsvarande utbildning inom relevant teknikområde * VA-kunnande, minst 2 års erfarenhet av utredning inom vatten och avlopp * Mycket god svenska i tal och skrift, då rapportskrivning är en stor del av arbetet * Goda allmänna datorkunskaper * B-körkort För att lyckas i rollen tror vi att du är trygg i dig själv och duktig på att framföra dina åsikter på ett konkret sätt.

Övrigt
Roslagsvatten AB är ett kommunalt bolag med cirka 200 medarbetare och arbetar med dricksvatten, rening av avloppsvatten, hämtning av hushållsavfall samt återvinning av avfall. Verksamheten präglas av ett stort engagemang och högt tekniskt kunnande. Bolaget omsätter ca 500 mkr. Start: Omgående, enligt överenskommelse Omfattning: Heltid och tillsvidare Arbetstid: Kontorstider, flextid Arbetsplats: Åkersberga, Stockholm PerformIQ är vår samarbetspartner och vi hänvisar eventuella frågor om tjänsten till Rekryteringskonsult Mattias Söderberg på mattias.soderberg@performiq.se. Skicka in din ansökan redan idag då intervjuer sker löpande. Välkommen med din ansökan Kontaktuppgifter till fackliga företrädare: Saco: Carina Asp, telefonnummer 08-540 835 07, e-post: carina.asp@roslagsvatten.se Vision: Alan Moore, telefonnummer 073-644 73 21, e-post: alan.moore@roslagsvatten.se

Mer info
Område Österåker
Yrkesroll Industri & Anläggning, Övrigt
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.performiq.se/
Sista ansökningsdag 30 dec 2022 (27 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

PerformIQ är ett bemannings- och rekryteringsföretag som tror att de bästa jobbkandidaterna i Sverige har varit aktiva inom en idrott. Alla vi anlitar från receptionister till toppledare, har jobbat stenhårt för att nå ett sportsligt mål. Antingen på elitnivå eller på hobbybasis. Åratal av dedikation till en idrott gör något med en människa. Vi kallar det den tysta skolan.

Svett, slit och ändlösa timmar i träningshallen resulterar i kvaliteter våra uppdragsgivare tycker om. Som att komma i tid, vara motiverade varje morgon och ha en stark vilja att vinna.