Controller sökes till Åkersberga!

Controller sökes till Åkersberga!

Vi söker nu en controller till ett spännande uppdrag i Åkersberga!


Om tjänsten

Trivs du i en roll där du agerar analytiskt och ekonomiskt bollplank till chefer och projektledare? Då kan detta vara rätt tjänst för dig!

I rollen som Controller deltar du i olika projekt och ansvarar för kalkyler och beräkningar samt är delaktig i uppföljningen av dessa. Du har en unik förståelse för hela bolaget och agerar konsultativt till chefer i användningen av ekonomiska kalkyler och modeller som stöd för strategiska beslut. Du agerar stöd vid ekonomiskt uppföljningsarbete och har god förmåga att se ett helhetsperspektiv och identifiera förbättringsområden. I rollen ansvarar du för konstruktion och nivå av VA- och avfallstaxor samt intäktsuppföljning. Arbetsuppgifterna innefattar upprättande av ekonomiska kalkyler, rapporter, analyser och arbete med uppföljning. Du kommer både att arbeta självständigt med egna ekonomiska projekt samt ha många kontaktytor internt när du bidrar med din expertis i något av våra utvecklingsprojekt. Vi erbjuder en betydelsefull och utvecklande tjänst på en arbetsplats som genomsyras av öppet arbetsklimat, innovation, utveckling och starkt engagemang.

Arbetsuppgifter som ingår:
  • Ge ekonomiskt och analytiskt stöd till chefer inom olika projekt
  • Uppföljningsarbete och utredningar
  • Intäktsprognoser och taxeberäkningar
  • Ekonomiska utvecklingsprojekt
  • Arbeta med prognoser
  • VA- och avfallstaxor
Bakgrund

Vi söker dig som har en högskoleutbildning inom ekonomi samt några års erfarenhet av ekonomiska analyser, till exempel i rollen som controller. Du har erfarenhet av redovisning och god förståelse för ekonomiska principer samt mycket god erfarenhet av affärssystem och rapportering. Det är meriterande om du har erfarenhet av Agresso och Excelerator. Utöver detta har du en god förmåga att formulera dig på svenska i både tal och skrift.


Personliga egenskaper


För att lyckas i rollen som Controller är du strukturerad och har förmågan att arbeta analytiskt med ett effektivt förhållningssätt. Som Controller har du många kontaktytor internt och behöver trivas i en kommunikativ roll där du agerar rådgivande. Du är initiativtagande och lyhörd och kan på ett pedagogiskt sätt presentera information och ekonomiska begrepp för dina kollegor. För att lyckas i rollen är det viktigt att du har förmågan att se detaljerna men du ska också kunna lyfta blicken och se helheten.

Övrig information
  • Placeringsort: Åkersberga
  • Tjänstgöringsgrad: 100%
  • Tillträde: Omgående
  • Anställningsform: Visstidsanställning, tjänsten löper till mars 2021.Arbetstiderna är under måndag till fredag, kontorstider.Tjänsten är ett konsultuppdrag, du blir anställd via Lernia och arbetar hos vår kund.
Urvalet hanteras löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Passar beskrivningen in på dig? Välkommen med din ansökan redan idag!

Om Lernia
Lernia är ett av Sveriges ledande företag inom kompetensutveckling och kompetensförsörjning. Vi finns över hela landet och har tjänster inom vuxenutbildning, bemanning, rekrytering och omställning. Varje år får 9 000 bemanningskonsulter jobb på Lernia. Som konsult kan du prova på olika roller, dra nytta av din befintliga kompetens eller kanske ta nästa steg i karriären, samtidigt som du har samma trygghet som hos andra företag. Välkommen till Lernia - tillsammans formar vi din framtid!
Läs mer på lernia.se.
Mer info
Område Österåker
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 13 dec 2020 (19 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Lernia erbjuder tjänster inom bemanning, utbildning, jobbcoachning och organisationsutveckling på över 90 orter i hela Sverige.