Processingenjör

Processingenjör

Roslagsvatten har alltid stått för förändring och utveckling och omsättningen har ökat kraftigt de senaste tio åren. Roslagsvattens ägarkommuner tillhör de mest framgångsrika och växande i landet vilket kräver stora investeringar i vatten, avloppsanläggningar och infrastruktur. Roslagsvatten har stor teknisk kompetens inom sitt område och ligger i framkant av den VAtekniska och organisatoriska utvecklingen av kommunal service.

Arbetsuppgifter

Som processingenjör hos oss är ditt uppdrag att skapa förutsättningar för att rening av avloppsvatten kan göras med rimliga resurser och godkänd kvalitet sett ur ett processperspektiv på Roslagsvattens reningsverk.

Dina huvudsakliga uppgifter är att:
  • Fungera som processtöd åt driftorganisationen gällande den dagliga driften och även vara behjälplig i samband med större driftstörningar.
  • Bedriva utredningar i syfte att optimera reningsverken med avseende på utsläppskrav, energi- och kemikalieanvändning.
  • Arbeta med att ta fram beslutsunderlag för verksamheten.
  • Delta med processkunskap i förbättringsprojekt och i vissa fall driva dem själv.
Din bakgrund

Vi söker dig som har en teknisk högskoleutbildning inom kemi-, biologi- eller miljöteknik. Du har minst 2 års erfarenhet av processinriktat arbete inom VA-verksamhet alternativt inom kemisk processindustri. Dessutom har du goda allmänna kunskaper i styr- och reglerteknik samt om maskinell utrustning. Din svenska är god i såväl tal som skrift. Körkort för personbil är ett krav.

Din person

Som person är du lösningsorienterad, du drivs av att lösa problem och söka förbättring. Du är noggrann, strukturerad och har en förmåga att självständigt driva och utveckla drift- och processarbetet. Då rollen innebär många kontaktytor både inom och utanför organisationen ser vi att du är kommunikativ och har ett serviceinriktat förhållningssätt.

Övrig information

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Du kommer att ha din arbetsplats vid Roslagsvattens största reningsverk, Margretelunds Reningsverk i Åkersberga.

Vid eventuella frågor gällande tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Sandra Sjöberg, tel: 018-4707103.

Tag chansen att göra skillnad tillsammans! Att arbeta hos oss innebär en möjlighet att utveckla och vårda livets viktigaste byggstenar - vårt vatten och vårt kretslopp.

Varmt välkommen med din ansökan senast den 22 november!
Mer info
Område Österåker
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Kemi, Fysik & Biologi, Processingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 22 nov (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

På Roslagsvatten har vi ett stort och viktigt uppdrag. Det handlar om att se till att det kretslopp som tjänat oss i miljoner år kan fortsätta göra sitt jobb. Vi distribuerar rent dricksvatten till 130 000 invånare varje dag och vi ser till att det använda avloppsvattnet renas. Vi är verksamma i fem kommuner i Stockholmsområdet – Österåker, Vaxholm, Vallentuna, Knivsta och Ekerö. I Österåker och Vaxholm ansvarar vi även för avfallshanteringen. Vi driver två återvinningscentraler och tar hand om hushållsavfall från 20.000 abonnenter. För Danderyd och Täby sköter vi fakturering av vatten och avloppstjänster samt hanterar kundfrågor kring fakturering och taxor. Roslagsvatten bildades 1989 och är det första kommunägda VA-bolaget och sedan starten har omsättningen vuxit med i genomsnitt 10 procent per år. Idag är vi är cirka 120 medarbetare och har vårt huvudkontor i närheten av Roslagsbanan i Åkersberga.