Driven projektledande exploateringsingenjör

Driven projektledande exploateringsingenjör

Vill du arbeta som projektledare inom mark och exploatering och vara med att skapa framtidens Åkersberga stad och skärgårdskommunen Österåker? Då är du den vi söker!

Vi söker nämligen dig, en driven exploateringsingenjör, med stort intresse för samhällsbyggnad.

Som exploateringsingenjör arbetar du aktivt i samhällsbyggnadsprocessen med ett ansvar för genomförande- och avtalsfrågor. Du arbetar med både förvärv och försäljning av kommunens fastighetsinnehav. I våra samhällsbyggnadsprojekt deltar exploateringsingenjörer både som projektledare och projektdeltagare.

Österåkers kommun planerar och genomför många spännande stadsbyggnads- och infrastrukturprojekt. Förtätning och utveckling av centrala Åkersberga pågår, liksom planering, utveckling och omvandling av fritidshusområden. Bland många intressanta pågående projekt i kommunen byggs nu till exempel den första delen av Kanalstaden. Österåkers kommun deltar i Sverigeförhandlingen, där ett av målen är att förlänga Roslagsbanan till T-centralen via Odenplan.

Vi behöver fler engagerade och skickliga medarbetare som är redo att anta våra framtida utmaningar!

Arbetsbeskrivning

Som exploateringsingenjör kommer du att ingå i ett glatt och kompetent team på kommunens exploateringsenhet. Dina arbetsuppgifter kommer främst att innebära; projektledning och projektdeltagande i mark- och exploateringsprojekt inklusive detaljplaneskedet, exploaterings- och genomförandefrågor, köp och försäljning av mark samt att företräda kommunen i fastighetsrättsliga frågor såsom t.ex. fastighetsbildning och servitutsfrågor.

Våra medarbetare har ett stort eget ansvar för sitt arbete och sin arbetstid. Vi vill att våra medarbetare ska kunna kombinera ett professionellt arbete med familj och fritid. Vi erbjuder bland annat flextid, friskvårdsbidrag, friskvårdstid och möjlighet att växla semesterdagstillägg till ledig tid.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är civilingenjör inom lantmäteri, samhällsbyggnad eller som har annan motsvarande högskoleutbildning. Meriterande är om du har erfarenhet av förhandling och exploateringsavtal, arbete i en politiskt styrd organisation, detaljplaneprocessen, projektledning samt arbete i projektform.

Du är engagerad, kommunikativ och sätter stort värde på öppenhet och god samarbetsförmåga. I ditt sätt att arbeta är det viktigt är att du har en god förmåga till såväl självständigt arbete som arbete i grupp och att du har en god känsla för prioriteringar. Viktigt är också att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Då en stor del av arbetet innefattar kontakt med fastighetsägare, byggherrar, medborgare och att arbetsleda kollegor och konsulter krävs det att du har god förmåga att skapa och vårda relationer.

Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet.

Anställningens omfattning

Heltid, 100 %

Anställningsform

Tillsvidare

Tillträde

Enligt överenskommelse

Sista ansökningsdag

2019-10-23

Visst låter det spännande! Registrera din ansökan via "Ansök Nu". Vi kan tyvärr inte ta emot ansökningar via mail eller brev.

Österåkers kommun söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, könsidentitet eller könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Gå gärna in och läs mer på osteraker.se

Kontaktuppgifter till våra fackliga företrädare hittar ni här.

Vi har inför denna rekrytering tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda. Vi önskar därför att inte bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
Kontaktpersoner

Matilda Johansson

Exploateringschef

08-540 811 75

matilda.ml.johansson@osteraker.se
Mer info
Kontaktperson Matilda Johansson
Telefon 08-540 811 75
Område Österåker
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Civilingenjör, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.osteraker.se
Sista ansökningsdag 23 okt 2019 (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Tre mil till Stockholm, 1 100 öar, 93 mil kustlinje och ett lite härligare sätt att leva. Vi i Österåker är stolta över vår storstadsnära skärgårdsmiljö där det natursköna kulturlandskapet alltid finns nära. Centralorten Åkersberga utvecklas till en modern stad med småstadskaraktär. Här utvecklar vi ett långsiktigt hållbart samhälle där goda förutsättningar ges för människa, miljö och natur att samverka. Österåker kännetecknas av entreprenörsanda och en stark kultur av företagande.