Underhållsingenjör Analys och strategi – Svensk Kärnbränslehantering AB

Underhållsingenjör Analys och strategi – Svensk Kärnbränslehantering AB

Ditt nya jobb kommer att göra skillnad.
I minst 100 000 år.


Efter decennier av forskning, utveckling och säkerhetsarbete, är SKB redo att lösa en av vår tids viktigaste miljöskyddsfrågor.

Vi har kunskapen, metoden och tekniken att bygga ett säkert slutförvarsystem för använt kärnbränsle. Det ska skydda människor och miljö i minst 100 000 år.

Nu söker vi fler engagerade människor som vill vara med och att skapa en livsviktig skillnad.

Här kommer du att arbeta
Avdelning Drift ansvarar för drift och underhåll av SKB:s kärntekniska anläggningar. I Oskarshamn finns Mellanlagret för använt kärnbränsle, Clab och i Östhammar finns Slutförvaret för kortlivat radioaktivt avfall, SFR.

Anläggningarnas gemensamma underhållsenhet består av cirka 50 medarbetare som arbetar inom fackområdena el, instrument, mekanik, bygg och analys.

Nu söker vi en underhållsingenjör inom analys och strategi som kan vara med och utveckla arbetet på Clab tillsammans med oss.

Vad du kommer att göra
  • Driva och vidareutveckla åldringsprogram för Clab och SFR
  • Genomföra tekniska orsaksutredningar
  • Analysera och optimera utfört underhåll
  • Arbeta med skadeutredningar
Arbetsområdet sträcker sig över samtliga fackområden inom underhåll. Tjänsten innebär att vara kunnig i analysteknik, där andra tekniska specialister deltar med kunskap från respektive kompetensområde. Arbetet utförs delvis på egen hand men även i speciellt tillsatta arbetsgrupper där befattningen leder arbetet.

Vi söker dig som har
  • relevant examen från högskola eller motsvarande erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • bred teknisk kompetens
Som person är du strukturerad, ansvarstagande och har ett strategiskt tankesätt. Du är analytisk och kan se helheten. Då du kommer att arbeta i lag tillsammans med dina kollegor är det viktigt att du har lätt för att samarbeta och kommunicera med andra.

Det är meriterande om du har
  • erfarenhet från kärnteknisk eller konventionell industri gällande analyser, kvalitets- och strategiarbete.
Varför välja oss
Hos oss får möjlighet att utvecklas i en spännande organisation med många sakkunniga experter, såväl nationella som internationella, som gärna delar med sig av kunskaper och erfarenheter. Det är viktigt att hela livet fungerar och därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid. SKB erbjuder därför till exempel friskvårdsbidrag, arbetstidförkortning samt föräldraledighetstillägg.

I våra rekryteringsprocesser samarbetar vi med Human Resources Services inom Vattenfall.

Övrig information
Rekryterande chef: Marie Wyckman, 070-254 05 11.
Rekryterare: Zanko Dasko, 070-253 28 96.

Fackliga företrädare är för Saco-SKB är Marika Westman, 070-638 34 36, för Unionen Carina Gottfridsson, 0491-76 32 30 och för Ledarna Bo Johansson, 073-807 23 23.

Placeringsort: Oskarshamn.

Tjänsten kräver en mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift, både på svenska och på engelska. Körkort B är ett krav.

Vi på SKB är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer öppet och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. SKB arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

SKB är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Välkommen med din ansökan, personligt brev och CV senast den 20 januari 2020. Urval sker efter sista ansökningsdatum.

Vi ser fram emot din ansökan!
Mer info
Område Oskarshamn
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobb/
Sista ansökningsdag 20 jan 2020 (2 dagar kvar)