Systemtekniker IT-säkerhet till Svensk Kärnbränslehantering AB

Systemtekniker IT-säkerhet till Svensk Kärnbränslehantering AB

Ditt nya jobb kommer att göra skillnad.
I minst 100 000 år.

Efter decennier av forskning, utveckling och säkerhetsarbete, är SKB redo att lösa en av vår tids viktigaste miljöskyddsfrågor.

Vi har kunskapen, metoden och tekniken att bygga ett säkert slutförvarsystem för använt kärnbränsle. Det ska skydda människor och miljö i minst 100 000 år.

Nu söker vi fler engagerade människor som vill vara med och att skapa en livsviktig skillnad.

Här kommer du att arbeta
IT-avdelningen ansvarar för leverans av en säker och stabil IT-miljö. Arbetet omfattar drift och utveckling av IT-infrastrukturen samt ansvar för servicedeskfunktion. Som medarbetare i vår grupp arbetar du både tillsammans med erfarna tekniker och enskilt med ansvar att lösa komplexa problem i samverkan med övrig verksamhet.

Vad du kommer att göra
Som systemtekniker IT-säkerhet kommer du att vara tekniskt ansvarig för drift och utveckling av system tillhörande området IT-säkerhet. Rollen innebär ett nära samarbete med övriga förvaltningar och funktioner inom IT-avdelningen och att aktivt arbeta med optimering och förvaltning med fokus på säkerhet.

Vi söker dig som har
Har erfarenhet av att arbeta som systemtekniker inom IT-infrastruktur med mycket goda kunskaper om drift och administration av IT-säkerhetssystem som till exempel brandväggar, loggning och mejlfilter. Som person är du engagerad, strukturerad, ansvarsfull, lyhörd och har en analytisk förmåga.

Det är meriterande om du har
  • god kunskap inom området nätverk
  • goda kunskaper om och erfarenhet av drift och administration av virtualiseringsplattformar
  • goda kunskaper inom Linux och Unix

Varför välja oss
Hos oss får möjlighet att utvecklas i en spännande organisation med många sakkunniga experter, såväl nationella som internationella, som gärna delar med sig av kunskaper och erfarenheter. Det är viktigt att hela livet fungerar och därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid. SKB erbjuder därför till exempel friskvårdsbidrag, arbetstidförkortning samt föräldraledighetstillägg.

I våra rekryteringsprocesser samarbetar vi med Human Resources Services inom Vattenfall.

Övrig information
Rekryterande chef: Magnus Klaesén, 072 543 46 26
Rekryterare: Zanko Dasko, 070-253 28 96.

Fackliga företrädare är för Saco-SKB är Marika Westman, 070-638 34 36, för Unionen Carina Gottfridsson, 0491-76 32 30 och för Ledarna Bo Johansson, 073-807 23 23.

Placeringsort: Östhammar, Solna, Oskarshamn

Tjänsten kräver en mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift, både på svenska och på engelska. Körkort B är ett krav.

Vi på SKB är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer öppet och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. SKB arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

SKB är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Välkommen med din ansökan, personligt brev och CV senast den 30 Augusti 2019. Urval sker efter sista ansökningsdatum.

Vi ser fram emot din ansökan!
Mer info
Område Oskarshamn
Yrkesroll Data & IT, IT-Kvalitetssäkring & Säkerhet, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.vattenfall.se/jobb
Sista ansökningsdag 30 aug 2019 (5 dagar kvar)