Svensk Kärnbränslehantering AB- Utvecklingsingenjör inom Oförstörande provning

Svensk Kärnbränslehantering AB- Utvecklingsingenjör inom Oförstörande provning

Vill du vara med och utveckla ett av tidernas viktigaste miljöskyddsprojekt?

SKB söker en drivande och engagerad utvecklingsingenjör inom Oförstörande provning.

Tiden är inne. Tillsammans ska vi bygga ett av världens första slutförvarssystem för använt kärnbränsle. Uppdraget är i stora delar ett pionjärarbete och innebär många komplexa utmaningar inom forskning och teknikutveckling.

Tillsammans med dina kolleger kommer du att bidra till en säker och hållbar hantering av svenskt radioaktivt avfall med liten påverkan på klimat och miljö. Arbetet ställer extraordinära krav på säkerhetstänkande, samarbetsförmåga och konstruktiva lösningar.

För att lyckas arbetar vi i team och i nära samarbete med olika bransch-, industri- och forskningsaktörer över hela världen.

Vill du vara med och genomföra ett av Sveriges viktigaste miljöskyddsprojekt? Nu söker vi en drivande och engagerad Utvecklingsingenjör Oförstörande provning. Ditt arbete kommer att göra skillnad för människor och miljö under mycket, mycket lång tid framåt.

Vad du kommer att göra
  • Utveckla teknik och utrustning för oförstörande provning av kapseln
  • Sprida kunskap om oförstörande provning både inom och utanför enheten
  • Delta i utveckling av kopparkapselns samtliga delar
  • Representera enheten i SKB:s stora projekt
  • Medverka i projektering och implementering av SKB:s framtida anläggningar


Vem är du?


Du är erfaren inom oförstörande provning, helst certifierad enligt ISO 9712. Du är kvalitetsmedveten och trivs att arbeta både individuellt och i grupp.

Du är civilingenjör, kanske med erfarenhet från forskning och du har förmodligen erfarenhet från kärnkraftsindustrin och gärna från arbete inom tillverkningsindustrin. Du är duktig på att dokumentera och noggrant redovisa resultat.

Arbetet kräver ett stort personligt ansvar och en förmåga att driva enhetens frågor inom och utanför företaget.


Här kommer du att arbeta


Arbetet bedrivs inom enhet Inkapslingsteknik på Kapsellaboratoriet, vackert beläget i hamnen i Oskarshamn. Vi är en samling experter på cirka 12 personer som arbetar såväl inom som tvärs våra expertområden. Vi samverkar både inom företaget och med externa leverantörer, expertorganisationer och myndigheter.


Varför ska du arbeta hos oss?


Du kommer att arbeta med ett av Sveriges viktigaste miljöskyddsprojekt. SKB:s uppdrag är ett pionjärarbete och en stor och viktig investering för framtiden. Tillsammans ska vi bygga ett av världens första slutförvarssystem för använt kärnbränsle och vi har många komplexa utmaningar framför oss.

Hos oss får du möjlighet att arbeta med ny teknik och utvecklas i en spännande organisation med många sakkunniga experter som gärna delar med sig av kunskaper och erfarenheter.

Eftersom SKB ingår i Vattenfallkoncernen finns goda karriärmöjligheter inom en stor dynamisk organisation.

Våra medarbetare är avgörande för vår framgång. Det är viktigt att hela livet fungerar. Därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid. SKB erbjuder till exempel friskvårdsbidrag, arbetstidsförkortning samt föräldraledighetstillägg.


Ytterligare information


Rekryterande chef: Alexander Lindqvist 072-233 56 47

Rekryterare: Carolina Bölander 073-431 12 60

Fackliga företrädare är för Saco-SKB är Marika Westman, 070-638 34 36, för Unionen Carina Gottfridsson, 0491-76 32 30 och för Ledarna Bo Johansson,

073-807 23 23.

Placeringsort: Oskarshamn

Tjänsten kräver en mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift, både på svenska och på engelska. Körkort B är ett krav.

Vi på SKB är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer öppet och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. SKB arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

SKB är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Välkommen med din ansökan, personligt brev och CV senast den 16 augusti 2020.

Urval sker löpande så vänta inte med din ansökan!
Mer info
Område Oskarshamn
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobb/
Sista ansökningsdag 10 aug 2020 (1 dag kvar)