Strålskyddstekniker – Svensk Kärnbränslehantering AB

Strålskyddstekniker – Svensk Kärnbränslehantering AB

Ditt nya jobb kommer att göra skillnad. I minst 100 000 år.

Efter decennier av forskning, utveckling och säkerhetsarbete, är SKB redo att lösa en av vår tids viktigaste miljöskyddsfrågor.

Vi har kunskapen, metoden och tekniken att bygga ett säkert slutförvarssystem för använt kärnbränsle. Det ska skydda människor och miljö i minst 100 000 år.

Nu söker vi fler engagerade människor som vill vara med att skapa en livsviktig skillnad.

Här kommer du att arbeta
Avdelning Drift och underhåll ansvarar för driften av SKB:s kärntekniska anläggningar. I Oskarshamn finns mellanlagret för använt kärnbränsle, Clab och i Forsmark finns slutförvaret för kortlivat radioaktivt avfall, SFR.

Inom enheten skydd och transport ansvarar vi dels för operativ skyddsverksamhet på Clab och SFR samt i tillämpliga delar på transportsystemet.

Nu söker vi en medarbetare inom området strålskydd. Som medarbetare hos oss kommer du att delta i strålskyddsarbetet på Clab.

Vad du kommer att göra
  • Utföra operativt strålskyddarbete såsom luft- och strykprovstagning, dosratkontroller, mätningar och uppmärkning samt kartläggning av radiologisk status i och utanför anläggningen
  • Planera och följa upp stråldoser till personal samt beredning och utlämning av skyddstillstånd med avseende på strålskydd och arbetsmiljö
  • Planera, följa upp, rapportera och granska inom strålskydd avseende ALARA, dosgränser, kontamination, preparathantering och kompakterbart avfall
  • Ta fram, uppdatera och granska rutiner och instruktioner inom verksamhetsområdet
  • Friklassa verktyg, utrustning och material
  • Genomföra, ta fram och uppdatera skyddsutbildningar för såväl egen som inhyrd personal

Vi söker dig som har
En teknisk gymnasieutbildning. Alternativt har du erfarenhet av arbete i en kärnteknisk anläggning och strålskyddsbakgrund kategori B eller högre.

Vidare har du kunskap om de olika typer av strålkällor och skärmningsalternativ som förekommer samt har vana att bedöma strålskyddsåtgärder. Det är meriterande om du tidigare har erfarenhet inom området strålskyddsinstrument, friklassning, dosimetri, persondos-övervakning samt utfärdande av dokumentation för radioaktiva transporter.

Som person är du ansvarstagande, strukturerad och säkerhetsmedveten, du har en positiv attityd och du levererar enligt uppsatta mål och policys. Rollen kräver lyhördhet och en god förmåga att samverka och kommunicera på ett tydligt sätt. Andra viktiga egenskaper är tålamod och uthållighet även vid förändrade förutsättningar och situationer samtidigt som du tar egna initiativ för att kunna utföra dina arbetsuppgifter. Du tycker om att varva administrativa uppgifter med praktiska arbeten.

Varför välja oss
Hos oss får du möjlighet att utvecklas i en spännande organisation med många sakkunniga experter, såväl nationella som internationella, som gärna delar med sig av kunskaper och erfarenheter. Det är viktigt att hela livet fungerar och därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid. SKB erbjuder därför till exempel friskvårdsbidrag, arbetstidsförkortning samt föräldraledighetstillägg.

I våra rekryteringsprocesser samarbetar vi med Human Resources Services inom Vattenfall.

Övrig information
Rekryterande chef: Mats Ringdahl, 070-509 84 37
Rekryterare: Zanko Dasko, 070-253 28 96

Fackliga företrädare är för Saco-SKB är Marika Westman, 070-638 34 36, för Unionen Carina Gottfridsson, 0491-76 32 30 och för Ledarna Bo Johansson, 073-807 23 23.

Placeringsort: Oskarshamn

Tjänsten kräver en mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift, både på svenska och på engelska. Körkort B är ett krav.

Vi på SKB är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer öppet och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. SKB arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

SKB är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Välkommen med din ansökan, personligt brev och CV senast den 15 mars 2020.

Vi ser fram emot din ansökan!
Mer info
Område Oskarshamn
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobb/
Sista ansökningsdag 15 mars 2020 (15 dagar kvar)