Lean Coordinator

Lean Coordinator

Arbetsuppgifter:

Som Lean Coordinator är du spindeln i nätet. Du är fabrikens självklara stöd i förändringsarbetet och genom att träna i metoder, aktivt följa upp och efterfråga leder du oss ramåt.

I din roll förväntas du planera, utföra och följa upp allt ifrån små till större projekt löpande med mål att eliminera slöserier. Faktainsamling såsom tidstudier och beräkningar är en naturlig del av arbetet likt Kaizen- och Smedövningar. Du kommer att arbeta mycket med människor i olika roller och funktioner vilket kräver ledarskap, struktur och engagemang.

Lean organisationen utgör länken mellan kund och ledning med huvudmålet att skapa ett flöde med så lite slöseri som möjligt utefter de förutsättningar som finns.

I rollen har du också som uppdrag att stötta, ifrågasätta och utveckla rutiner tillsammans med ansvariga för att förbättra våra flöden och förfina vår process.

Du kommer att tillhöra en mindre grupp vilket kräver flexibilitet, samverkan och förståelse. Tillsammans med Lean Managern utgör ni den grupp som internt ansvarar för Saft AB:s Lean-utveckling. Du rapporterar till Lean Manager. Du kommer att tränas i strukturer och metoder som är Safts arbetssätt.

För att lyckas i rollen är du en ledare som är trygg i dig själv, lyhörd och har ett stort engagemang. Utöver detta är det viktigt att du är förtroendeingivande i ditt sätt att agera, att du är rak och tydlig i din kommunikation. Du har förmågan att sätta strukturer och planer åt dig själv och andra, samt behålla och förbättra dem.

SAFT AB:s koncernspråk är engelska och många av våra gäster och samarbetspartners talar engelska. Rollen kräver mycket god kommunikation på engelska i både tal och skrift.

Bakgrund och egenskaper:
  • Stort intresse för Lean, produktion och ledarskap
  • God erfarenhet av att arbeta med och leda workshops
  • Vilja och nyfikenhet att lära dig förstå nya arbetssätt och processer
  • Administrativ ådra och vana vid att arbeta gränsöverskridande och skapa struktur
  • Analytisk till läggning och har lätt att se helheten och arbeta med detaljer
  • Projektledningsvana innehållande rapportering och uppföljning
  • Vilja och intresse av att utveckla dig själv och andra
  • Mål- och resultatorienterad, vana att arbeta mot deadlines
  • Personlig integritet
  • Goda kunskaper i excel och matematiska beräkningar

Meriterande:


Produktionsteknisk utbildning
Utbildning inom Lean, tidigare arbetserfarenhet inom området Lean - produktion
Mer info
Kontaktperson Saft AB
Telefon 0491-680 00
Område Oskarshamn
Yrkesroll Organisation & ledning, Administration, Koordinator
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 31 maj 2022 (13 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Saft-koncernen är världsledande inom forskning och utveckling samt tillverkning av högteknologiska batterier för industri-, kommunikations-, rymd- och försvarsapplikationer. Koncernen har drygt 4,000 anställda vid 16 fabriker och omsatte 2020 cirka 7 miljarder kronor.

Saft AB i Oskarshamn omsatte 2020 cirka 1,3 miljarder kronor och antalet anställda är drygt 500. I Oskarshamns-fabriken finns utvecklingsavdelning och delar av Saft-koncernens globala sälj- och marknadsavdelning. 99% av fabrikens tillverkning går på export. Läs gärna mer på www.saftbatteries.com.