Ytbehandlingsspecialist till Scania

Ytbehandlingsspecialist till Scania

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Ytbehandlingsspecialist till Scania

Är du nyexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet? Är du intresserad av att jobba globalt och specialisera dig inom ett produktionstekniskt område? Nu söker Scania en blivande Ytbehandlingsspecialist. Syftet är att du, som nyexaminerad, ska bli upplärd och fördjupa dig inom området för produktintroduktioner i målningsprocessen på hytt. Tjänsten är baserad i Oskarshamn på Tekniskt Centrum. Organisationen arbetar tätt ihop med konstruktion och produktion för att anpassa produkterna till Scanias produktionsprocesser.

Arbetsuppgifter

I rollen som blivande Ytbehandlingsspecialist ingår du i teamet som ansvarar för introduktion av nya produkter för våra fabriker i Oskarshamn, Meppel i Holland och Sao Paolo i Brasilien. Du kommer ha ett nära samarbete med produktion och R&D. Därtill kommer du ansvara för att säkerställa att Scanias ingående komponenter och produktionsprocesser samverkar för att uppnå en bra produkt. Du kommer redan från första början ha och etablera ytterligare kontakt med nämnda produktionsenheter, relaterade nätverk med specialister inom Scania och VW-koncernen såväl som extern forskning samt med våra underleverantörer.

Din profil

Du är nyexaminerad eller med något/några års arbetslivserfarenhet. Din arbetsroll kommer att innebära kunskapsmässig fördjupning och breddning inom området. Av erfarenhet vet vi att industriella ytbehandlingsprocesser sällan har en stor del i en ingenjörsutbildning, därför förväntar vi oss framför allt en vilja till att lära sig och att utvecklas. På sikt ser vi dig som vår specialist inom ytbehandling. Vi söker dig som:
  • har en Bachelor- eller Mastersexamen inom företrädesvis kemiteknik, maskinteknik eller liknande.
  • har en god teknisk kompetens och framförallt förmågan att analysera komplexa system och hitta effektiva lösningar.
  • har förmågan att entusiastiskt bidra med din expertis för att lösa problem.
  • vill kontinuerligt bistå med kunskap och kreativitet.
  • har ett Intresseför att lära och utveckla dig själv och din arbetsgivare.
  • har goda kunskaper i engelska.
Ytterligare information

Har du frågor, kontakta gärna Henrik Söröd telefon 0491-767 244 eller
HRBP Anne Swebilius telefon 0491-767 281

Ansökan

Din ansökan ska innehålla CV, personligt brev och betygskopior. Vi kommer under denna rekryteringsprocess hantera ansökningarna löpande.

Välkommen med din ansökan senast den 30 juni 2018.
Mer info
Område Oskarshamn
Yrkesroll Industri & Anläggning, Industri & Produktion
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag 30 juni (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2016 levererade vi 73 100 lastbilar, 8 300 bussar samt 7 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 104 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 46 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Volkswagen Truck & Bus. För ytterligare information, besök www.scania.com.