Verktygskonstruktör

Verktygskonstruktör

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Verktygskonstruktör till Tekniskt center Oskarshamn

Gruppen

Gruppen består av nio personer inkluderat pågående rekrytering.

Framgångsfaktorer i vår grupp är att, vi hjälper varandra, har stort eget ansvar och att vi jobbar med stor öppenhet och transparens.

Arbetsuppgifter

Du kommer att ingå i ett team på Tekniskt Center som servar våra verkstäder och utvecklingsprojekt med konstruktioner och tillverkning av produktionsutrustning. Variationen på uppdragen är stor eftersom våra kunder har olika behov. Här ingår också att serva våra logistikavdelningar med konstruktioner av olika specialdesignade transportemballage, för såväl interna som externa transporter av material till hytterna. I vårt uppdrag ingår även förvaltning av cad-underlag för våra typbundna produktionsutrustningar.

Vi kan erbjuda ett brett arbetsområde som snabbt leder till god kännedom om både vår verksamhet och våra produkter och därmed skapa ett stort och brett nätverk inom företaget.
Du kommer även att vara delaktig i gruppens förbättringsarbete som bidrar till att förbättra såväl den egna arbetssituationen som hela arbetsprocesser gentemot våra kunder.

Din profil

Som person är du innovativ, analytisk och strukturerad i ditt arbetssätt. Du är ansvarstagande, lyhörd och har förmågan att skapa goda relationer med kunder och medarbetare. Du har ett brinnande it-intresse och bör ha minst 3 års högskolestudier med maskinteknisk inriktning. Ett antal år med relevant arbetslivserfarenhet är meriterande.

Det är också meriterande om du sedan tidigare har erfarenhet av våra cad och plm-system, Catia V5 och Enovia. Du behärskar engelska flytande i tal och skrift.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och initiativförmåga vid valet av sökande.

Ytterligare information

Har du frågor, kontakta gärna Gruppchef Conny Elmbro tfn 0491-765 294 eller HR- representant Oskar Cardmo Drott tfn 0491-464 478.

Ansökan

Din ansökan ska innehålla CV, personligt brev och betygskopior. Vi kommer under denna rekryteringsprocess hantera ansökningarna löpande.

Välkommen med din ansökan senast den 14 februari.
Mer info
Område Oskarshamn
Yrkesroll Industri & Anläggning, Industri & Produktion
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag 19 mars 2021 (19 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar, inklusive lastbilar och bussar för tunga transportapplikationer i kombination med ett omfattande produktrelaterat tjänsteerbjudande. Scania erbjuder fordonsfinansierings-, försäkrings- och uthyrningstjänster för att göra det möjligt för våra kunder att fokusera på sin kärnverksamhet. Scania är också en ledande leverantör av industri- och marinmotorer. Under 2019 levererade vi 91.700 lastbilar, 7.800 bussar samt 10.200 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till över 152 miljarder kronor, varav cirka 20 procent tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är nu verksamt i mer än 100 länder och sysselsätter cirka 51.000 anställda. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige med filialer i Brasilien och Indien. Produktionen sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE.