Robotspecialist med fokus på offlineprogrammering - karossverkstad

Robotspecialist med fokus på offlineprogrammering - karossverkstad

Scania Oskarshamn är Kalmar läns största privata arbetsgivare och ansvarar för tillverkning av hela europaproduktionen av lastbilshytter. Vår moderna hyttfabrik består bland annat av Logistik, Pressverkstad, Karossverkstad, Grundmåleri, Täcklacksmåleri samt Monteringsverkstad. Vi ligger i framkant med hög produktkvalitet och automationsgrad. En lastbil i världsklass!

En stor del av vår modernisering är en helt ny karossverkstad för sammanfogning av hytter. Processen bygger främst på motståndssvetsning. Vår fabrik är designad för "Industri 4.0". Plattformen är Siemens TIA-portal i samspel med närmare 300 ABB-robotar med en mängd olika funktionspaket, bland annat laser, plasma, motståndssvetsning, limning, flowdrill och MIG.

Ta nästa steg i din tekniska karriär! Var med och utveckla våra robotprogram för produktionen av en hytt i världsklass. Du ingår i en specialistgrupp med fokus på produktivitet@cost och 0 fel till Kund.

Din profil är:
  • God kunskap i robotprogrammering, ABB-robotar
  • Tekniskt intresse och lägst högskoleutbildning inom robotik eller motsvarande
  • Du är känd för att vara strukturerad, noggrann och ordningsam
  • Hög visuell-spatial förmåga
  • Goda färdigheter i svenska språket, du kan uttrycka dig väl i text och tal
Meriterande erfarenhet:
  • Mångårig erfarenhet från robotprogrammering, ABB-robotar
  • Robotstudio, ABB, offlineprogrammering
  • Safe move, säkerhetssystem ABB
  • Bakgrund från tillverkningsindustrin inom svets/laser/lim/lödnings -processer
Din utveckling

Då vi har en helt ny generation av robotar och funktionspaket kommer du beredas utbildning i detta. Även dina pedagogiska färdigheter kommer du få hjälp med att utveckla, för att kunna hjälpa till och sprida kunskap och arbetssätt vidare. Program som Robot studio, Excel och Delmia är några du behöver behärska väl. Självklart kommer du själv vara delansvarig för att du utvecklas till rätt nivå.

Organisation

Du ingår i produktionstekniska organisationen, ett sammansvetsat gäng på 20 personer. Alla är ingenjörer inom sina professioner och du kommer vara varmt välkommen med din kunskap och erfarenhet. Avdelningen är uppdelad i fyra team; Robot, Automation, Sammanfogning och Linjetekniker. Vår ”Team spirit” är hög!

Scanias kärnvärden definierar vår kultur. Kunden först, respekt för individen och kvalitet. I det dagliga arbetet innebär det att vi tror på en inspirerande arbetsplats där kund, medarbetare och produkt får ta plats. Att ha roligt på jobbet är viktigt för oss!

Se filmen om världens modernaste hyttfabrik och läs reportaget om dina blivande kollegor här.

Arbetstid

Dagtid

Sista ansökningsdag är 2018-06-30.

Urval sker löpande.

För mer information

Fredrik Svensson, Gruppchef MBBE,

telefon: 0491-762353
Mer info
Område Oskarshamn
Yrkesroll Industri & Anläggning, Maskinarbete
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag 30 juni (12 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2016 levererade vi 73 100 lastbilar, 8 300 bussar samt 7 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 104 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 46 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Volkswagen Truck & Bus. För ytterligare information, besök www.scania.com.