Produktionstekniker med ingenjörsbakgrund

Produktionstekniker med ingenjörsbakgrund

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Är du intresserad av ett spännande jobb på ett företag i utveckling? Vi söker en Produktionstekniker som vill vara en del i de utmaningar vi står inför. I Oskarshamn finns Scanias europaproduktion av lastbilshytter. Det är högtryck hos oss just nu vilket ställer höga krav på produktionsteknisk kompetens.

Arbetsuppgifter
Varje verkstad har en grupp produktionstekniker som samarbetar nära med produktionsledare, leverantörer, kvalitetsorganisationen, underhåll och beredning. Som produktionstekniker arbetar du mot ett specifikt område i produktion, både i det dagliga arbetet samt mot kommande projekt. Du stödjer produktionens ständigt pågående arbete med att förbättra takt, kvalitet och processer. Du arbetar för att optimera verksamheten gällande säkerhet, miljö, ergonomi och produktions-effektivitet.
Tjänsten innebär ett arbete inom process- eller linesteknik. Som processtekniker arbetar du med produktionens kvalitetsavvikelser, genomför haveriutredningar, förbereder och genomför produktionsmässiga förändringar samt arbetar med åtgärder vid och efter stopp. Det linestekniska arbetet omfattar arbetsplatsutformning, montörernas maskinhantering kopplat till åtdragningsteknik, produktintroduktioner samt balansering och tidsättning av verksamhetens produktionsarbete.

Tillsammans arbetar vi enligt Scanias leanbaserade produktionssystem med fokus på ständiga förbättringar. Produktionsteknik har en aktiv roll i förändringsarbetet som pågår i våra olika verkstäder, som den nya karossverkstan och ombyggnation av monteringsverkstan.

Din profil
Som person trivs du med att arbeta i ett högt tempo där du är den sammanhållande länken. Du är utåtriktad, drivande och ambitiös med god analytisk förmåga. Du är kommunikativ och trivs i en ansvarsfull roll. I arbetet som produktionstekniker kommer du ha ett stort kontaktnät och har därför lätt för att samarbeta.

Vi söker dig som är högskole- eller civilingenjör, gärna med produktionsteknisk inriktning. Har du tidigare erfarenhet från produktion och/eller projektledning är det meriterande. Det är viktigt att du känner dig bekväm med att leda en arbetsgrupp/projekt. Du behärskar engelska i tal och skrift.

Vi erbjuder
Vi erbjuder ett arbete med mycket goda utvecklingsmöjligheter i ett tryggt och internationellt företag.
Scanias kärnvärden definierar vår kultur. Kunden först, respekt för individen och kvalitet. I det dagliga arbetet innebär det att vi tror på en inspirerande arbetsplats där kund, medarbetare och produkt får ta plats. Att ha roligt på jobbet är viktigt för oss.

Arbetstider och omfattning
Dagtid
Tillsvidare
Heltid

Ytterligare information
Har du frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta Gruppchef Daniel Ringbom på telefon +46491-765941, daniel.ringbom@scania.com eller Gruppchef Anna Norell på telefon +46491765874, anna.norell@scania.com.

Ansökan
Din ansökan ska innehålla CV och ett personligt brev. Vi kommer under denna rekryteringsprocess hantera ansökningarna löpande vilket kan innebära att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdagen.
Mer info
Område Oskarshamn
Yrkesroll Industri & Anläggning, Industri & Produktion, Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag 28 juni 2019 (9 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.