Produktionstekniker med ingenjörsbakgrund

Produktionstekniker med ingenjörsbakgrund

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Är du intresserad av ett spännande jobb på ett företag i utveckling? Vi söker en Produktionstekniker som vill vara en del i de utmaningar vi står inför. I Oskarshamn finns Scanias europaproduktion av lastbilshytter. Det är högtryck hos oss just nu vilket ställer höga krav på produktionsteknisk kompetens.

Arbetsuppgifter
Varje verkstad har en grupp produktionstekniker som samarbetar nära med produktionsledare, leverantörer, kvalitetsorganisationen, underhåll och beredning. Som produktionstekniker arbetar du mot ett specifikt område i produktion, både i det dagliga arbetet samt mot kommande projekt. Du stödjer produktionens ständigt pågående arbete med att förbättra takt, kvalitet och processer. Du arbetar för att optimera verksamheten gällande säkerhet, miljö, ergonomi och produktions-effektivitet.

Tillsammans arbetar vi enligt Scanias leanbaserade produktionssystem med fokus på ständiga förbättringar. Produktionsteknik har en aktiv roll i förändringsarbetet som pågår i våra olika verkstäder, som den nya karossverkstan och ombyggnation av monteringsverkstan.

Din profil
Som person trivs du med att arbeta i ett högt tempo där du är den sammanhållande länken. Du är utåtriktad, drivande och ambitiös med god analytisk förmåga. Du är kommunikativ och trivs i en ansvarsfull roll. I arbetet som produktionstekniker kommer du ha ett stort kontaktnät och har därför lätt för att samarbeta.

Vi söker dig som är högskole- eller civilingenjör, gärna med produktionsteknisk inriktning. Har du tidigare erfarenhet från produktion och/eller projektledning är det meriterande. Det är viktigt att du känner dig bekväm med att leda en arbetsgrupp/projekt. Du behärskar engelska i tal och skrift.

Vi erbjuder
Vi erbjuder ett arbete med mycket goda utvecklingsmöjligheter i ett tryggt och internationellt företag.
Scanias kärnvärden definierar vår kultur. Kunden först, respekt för individen och kvalitet. I det dagliga arbetet innebär det att vi tror på en inspirerande arbetsplats där kund, medarbetare och produkt får ta plats. Att ha roligt på jobbet är viktigt för oss.

Arbetstider och omfattning
Dagtid
Tillsvidare
Heltid

Ytterligare information
Har du frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta Gruppchef Daniel Ringbom på telefon +46491-765941, daniel.ringbom@scania.com eller Gruppchef Anna Norell på telefon +46491765874, anna.norell@scania.com.

Ansökan
Din ansökan ska innehålla CV och ett personligt brev. Vi kommer under denna rekryteringsprocess hantera ansökningarna löpande vilket kan innebära att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdagen.
Mer info
Område Oskarshamn
Yrkesroll Industri & Anläggning, Industri & Produktion, Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag 2 maj 2019 (12 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2017 levererade vi 82 500 lastbilar, 8 300 bussar samt 8 500 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 120 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 49 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Traton Group. För ytterligare information, besök www.scania.com.