Miljökoordinator

Miljökoordinator

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Arbetsuppgifter

Du kommer ingå i en nystartad organisation inom Scania Oskarshamn som fokuserat arbetar med hållbarhetsfrågor där du har möjlighet att vara med och utveckla hållbarhetsabetet inom Scania Oskarshamn. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter blir:
  • Samla uppgifter och underlag för att sammanställa miljörapport och årssammanställning till Scanias miljöredovisning
  • Bevaka utvecklingen inom miljöskyddsområdet med avseende på lagar och andra krav som är tillämpliga inom organisationen samt kommunicera ut internt hur detta påverkar verksamheten
  • Se till så att rätt tillstånd finns, att de efterlevs samt ansvara för att anmälningsärenden handläggs
  • Stötta i det dagliga hållbarhetsarbetet med bland annat arbete inom energieffektivisering, kemikaliehantering och källsortering
Din profil

Vi söker dig som har universitets- eller högskoleutbildning med inriktning mot miljövetenskap/miljöteknik eller motsvarande. Du kan hålla många bollar i luften och har god analytisk förmåga. Du är kommunikativ och utåtriktad med god samarbetsförmåga men tar gärna egna initiativ och arbetar självständigt.

Du bör ha tidigare erfarenhet av miljölagstiftning och myndighetsutövning. Kunskaper inom avfallshierarkin samt arbete med farligt gods är meriterande.

B-körkort är ett krav eftersom resor inom länet förekommer.

Arbetstid

Tillsvidareanställning på heltid

För mer information

Kontakta gärna Pernilla Zackrisson, hållbarhetschef MB/MC, telefon 0491-76 52 08

Ansökan

Ansökan sker via ”HR Inline för chefer och medarbetare/platsbilagan/jobbsök” där personuppgifter anges och CV samt personligt brev bifogas. Rekryteringen sker löpande.

Välkommen med din ansökan senast 2020-01-25

HR Business Partner

Anne Swebilius
Mer info
Område Oskarshamn
Yrkesroll Miljö & Djurvård, Miljö
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.scania.com
Sista ansökningsdag 25 jan 2020 (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.