Vi söker brandmän för sommarvikariat 2019

Vi söker brandmän för sommarvikariat 2019

Vi söker nu ett antal initiativrika brandmän - kvinnor som män - med engagemang för att lära och utveckla morgondagens räddningstjänst. I arbetet som brandman får du informera och utbilda allmänheten för att skapa en trygg och säker kommun. Du får också arbeta med förebyggande uppgifter såsom utrymningsövningar, rådgivning och insatsplanering. I tjänsten som brandman ingår även utryckningstjänst samt att utveckla den operativa verksamheten. Du kommer att arbeta dagtid eller i skift vid någon av våra heltidsstationer.

Låter detta spännande? Sök då till vårt sommarvikariat.

Kvalifikationer
Vi söker dig man eller kvinna som har genomgången alternativt pågående utbildning i Skydd Mot Olyckor (SMO), genomgången RIB-utbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Kravet är också att få godkänt på ett antal fysiska, praktiska och teoretiska tester som du genomför hos oss på Räddningstjänsten i Oskarshamn torsdagen den 18:e april.

Till ansökan vill vi att du bifogar:
* Godkänt simprov Guldbojen (ej äldre än 2 år) alt Intyg på godkänd badvaktsutbildning
* Intyg på godkänd SMO-utbildning (eller att den pågår) alt intyg på godkänd RIB-utbildning
* Godkänt åldersrelaterat rullbandstest (ej äldre än 3 månader)

På testdagen den 18:e april ska den sökande kunna uppvisa körkort med B-behörighet (C-behörighet är meriterande)

Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper och din lämplighet. För oss är det viktigt att du har lätt för att samarbeta och att du är kommunikativ med goda kunskaper i svenska - såväl i tal som i skrift. Som person visar du lugn och stabilitet i pressade situationer. Du är flexibel och har lätt för att anpassa dig till nya omständigheter.

I Oskarshamns kommun rekryterar vi medarbetare med olika bakgrund, kunskap och kompetens för att skapa mångfald. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.


För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka via söklänken och inte via e-post eller pappersformat.
Vi har rökfri arbetstid.
Vi erbjuder ett flexibelt friskvårdsavtal.
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.
Mer info
Kontaktperson Anders Johansson
Telefon 0491-76 40 61
Område Oskarshamn
Yrkesroll Säkerhet & Skydd, Brandkår, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Säsongsjobb, Vikariat
Sista ansökningsdag 1 mars (12 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Varmt välkommen till Oskarshamns kommun!
Vi är så glada att du har planer på att börja jobba hos oss. Här ger vi våra medarbetare möjlighet att utvecklas med en framtidstro och en Vi-känsla. Platsen Oskarshamns kommun är en varm oas i havsnära miljö med 32 mil kust och över 5000 öar. Vårt näringsliv är spännande, energiskt och det blomstrande förenings- och kulturlivet gör oss till en evenemangsstad att räkna med nu och i framtiden. Här är det nära till allt och lätt att leva ett gott liv.

Oskarshamns räddningstjänst består av två heltidsstationer varav en finns vid kärnkraftverket på Simpevarpshalvön. Det finns även två deltidsstationer och ett brandvärn. För närvarande finns det 70 heltidsanställda och 50 deltidsanställda brandmän här hos oss. Räddningstjänsten har en ledande och en samordnande roll när det gäller kommunens säkerhetsarbete.