Trafikingenjör till Oskarshamns kommun

Trafikingenjör till Oskarshamns kommun

Nu ska en av våra medarbetare gå på föräldraledighet vilket betyder att du har möjlighet att få många nya erfarenheter och bli en del i vårt härliga gäng! Att vara trafikingenjör innebär ett väldigt varierande arbete, den ena dagen inte kommer att vara den andra lik! Du kommer att vara nyckelperson i arbetet och planeringen av trafik för till exempel cykelbanor, bilvägar och kollektivtrafik. Skötsel och utveckling av parkeringsplatser ligger också på ditt bord. I rollen ingår även: * olika remissarbeten till Samhällsbyggnadskontoret så väl som till Trafikverket och Länsstyrelsen * yttranden till Polismyndigheten om upplåtelser av allmän plats * lokala trafikföreskrifter med beredningar i tekniska nämnden * transporttillstånd av tunga transporter Som du nu säkert förstår så kommer du att erbjudas ett mångsidigt, ansvarsfullt och händelserikt arbete. I tjänsten ingår det myndighetsutövning.

Kvalifikationer
Du behöver ha en utbildning som trafikingenjör eller en längre arbetslivserfarenhet av liknande arbetsuppgifter, för att kunna hantera detta arbete på ett bra sätt. Du bör även vara van vid att hantera ritningar och ser till att de stämmer överens med slutresultatet. Vid olika projekt krävs det också att du kan skissa på olika lösningar och komma med förslag på alternativ. Du behöver ha lätt för att läsa och kunna tolka lagtexter och paragrafer vilket sätter höga krav på kunskaper i svenska språket och att du kan uttrycka dig mycket väl både i tal så väl som i skrift. Du uppskattar att arbeta strategiskt och är en person som ser se möjligheterna i olika lösningar redan i projektstadiet. Du är självgående och har lätt för att strukturera upp din dag och dina arbetsuppgifter så att allt hinns med i tid. Du är lyhörd, lyssnar in och kommunicerar med andra på ett bra och konstruktivt sätt. Självklart behöver du ha ett ödmjukt sätt mot våra kunder och vara serviceinriktad mot våra medborgare. Att vara eftertänksam och balanserad tycker vi också är viktiga egenskaper så väl som ett genuint intresse av att jobba med ovanstående arbetsuppgifter.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka via söklänken och inte via e-post eller pappersformat. Vi har rökfri arbetstid. Vi erbjuder ett flexibelt friskvårdsavtal. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.
Mer info
Kontaktperson Göran Svensson
Telefon 0491-76 42 59
Område Oskarshamn
Yrkesroll Transport & Logistik, Administration & Ledning, Teknik & Ingenjör, Ingenjör, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Varmt välkommen till Oskarshamns kommun! Vi är så glada att du har planer på att börja jobba hos oss. Här ger vi våra medarbetare möjlighet att utvecklas med en framtidstro och en Vi-känsla. Platsen Oskarshamns kommun är en varm oas i havsnära miljö med 32 mil kust och över 5000 öar. Vårt näringsliv är spännande, energiskt och det blomstrande förenings- och kulturlivet gör oss till en evenemangsstad att räkna med nu och i framtiden. Här är det nära till allt och lätt att leva ett gott liv. På vår gatuavdelning arbetar ett 40-tal medarbetare. Tillsammans ansvarar vi för gator och vägar, parker och skog, parkeringar och allmänna platser. Vi har även intern service till övriga förvaltningar och vi finns på Södra Fabriksgatan 20 i Oskarshamn. Vill du vara med och forma framtiden för oss själva och för generationer efter oss? I Oskarshamn står hållbarhet i fokus ur flera perspektiv; miljömässigt, ekonomiskt, socialt och tekniskt.