Systemutvecklare till Oskarshamns kommun

Systemutvecklare till Oskarshamns kommun

Rollen som systemutvecklare omfattar ett utvecklings- och förvaltningsansvar för kommunens beslutsstödsystem(BI) baserat på Qlikview samt ett utvecklings- och samordningsansvar för kommunens e-tjänsteutveckling i plattformen Open ePlatform. Även annan utveckling kommer att vara aktuell då kommunen bland annat har framåtskridande ambitioner inom RPA och AI. Rollen innefattar ett ansvar för att förstå och fånga verksamheternas behov, hitta lösningar för effektivisering och automatisering, planera, driva och genomföra utvecklingsprojekt från start till mål. Uppdragen genomförs normalt i samarbete med verksamheternas företrädare, våra leverantörer och IT-avdelningen samt i den e-tjänstesamverkan som Oskarshamns kommun ingår i. Rollen innebär också en samverkan med våra verksamhetsutvecklare bland annat rörande systemförvaltning där du nyttjar kommunens systemförvaltningsmodell och stödjer verksamheterna i användandet av denna. Även samverkan med Högsby kommun och Hultsfreds kommun inom den samverkan som kallas H2O kan vara aktuellt.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har förmågan att överbrygga verksamhet och teknik på ett begripligt sätt. Du använder din gedigna teknikförståelse och analysförmåga för att skapa nytta genom bland annat effektivisering och automatisering. Du har förmåga att både bedriva självständigt utvecklingsarbete och att inspirera och motivera medarbetare till detsamma. Du har en relevant högskole- eller universitetsutbildning i botten eller så har du förvärvat motsvarande kunskaper i yrkeslivet. Du har en bred IT-kunskap, kompletterad med annan kompetens inom projektledning, ekonomi, beteendevetenskap eller liknande. Som person är du bland annat drivande, lyhörd, kommuni¬ka¬tiv, har lätt för att skapa goda relationer, har hög servicekänsla och brinner för ett strukturerat arbetssätt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. B- körkort (manuell växellåda), flytande svenska i tal och skrift samt mycket goda kunskaper i engelska är ett krav. Vi tror att du har flera års dokumenterad erfarenhet av systemutveckling och även en förståelse för systemförvaltning. Du har arbetat med beprövad metodik för systemutveckling och projektstyrning och har kanske erfarenhet av metoder och ramverk för systemförvaltning som t.ex. PM3. Det kan vara en fördel om du tidigare har arbetat i eller för kommuner/landsting.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka via söklänken och inte via e-post eller pappersformat. Vi har rökfri arbetstid. Vi erbjuder ett flexibelt friskvårdsavtal. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.
Mer info
Område Oskarshamn
Yrkesroll Data & IT, Utvecklare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 26 apr 2019 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Varmt välkommen till Oskarshamns kommun! Vi är så glada att du har planer på att börja jobba hos oss. Här ger vi våra medarbetare möjlighet att utvecklas med en framtidstro och en Vi-känsla. Platsen Oskarshamns kommun är en varm oas i havsnära miljö med 32 mil kust och över 5000 öar. Vårt näringsliv är spännande, energiskt och det blomstrande förenings- och kulturlivet gör oss till en evenemangsstad att räkna med nu och i framtiden. Här är det nära till allt och lätt att leva ett gott liv. Vill du bidra till digital transformation i Oskarshamns kommun genom verksamhetsutveckling med stöd av IT? Vill du vara med och påverka utvecklingen samt utvecklas själv som en del i ett team med kompetenta medarbetare? Då kan det vara just dig vi söker! Oskarshamns kommun är inne i en spännande fas där digitaliseringen blir en allt viktigare del för att klara våra nuvarande och framtida behov. Vi söker nu en systemutvecklare som också kommer att ha ett visst systemförvaltningsansvar.