Språklärare till Rödsleskolan

Språklärare till Rödsleskolan

Som språklärare kommer du att tillhöra högstadiet med uppdrag att undervisa i åk 6-9, i arbetet ingår det även mentorskap. Som undervisande lärare i ämnet tyska/kombinerade språk kommer du att arbeta med ett gäng härliga och engagerade lärarkollegor. Ditt uppdrag vilar på ett gott bemötande av elever, vårdnadshavare och övrig skolpersonal. Du deltar aktivt i arbetslaget och undervisar samt handleder eleverna utifrån läroplanens mål och kunskapskrav. Gott samarbete och stöd erbjuds, vi ser det kollegiala lärandet som en framgångsfaktor. Tjänsten kommer att utformas motbakgrund av sökandes behörighet.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har lärarlegitimation med behörighet att undervisa i tyska och kunskap och erfarenhet av annat språk. Du är en tydlig ledare och trygg i din roll. Du har en god kommunikativ förmåga och lätt för att utveckla samt underhålla relationer. Det är viktigt för oss att du är lyhörd, kreativ och möter varje elev utifrån elevens förutsättningar. Du är en god organisatör, leder arbetet mot verksamhetens mål samt har mycket goda kunskaper i svenska i både tal och skrift. Vi vill att du har grundläggande IT-kompetens och vana av administrativa IT-system. Just nu är IKT ett speciellt område som vi satsar på. Vår skola är i en utvecklingsfas där eleverna i alla verksamheter har tillgång till Chromebook, Ipad och andra digitala verktyg. För oss är det därför betydelsefullt att du som pedagog är van att använda digitala verktyg i din undervisning. Att du arbetar professionellt utifrån styrdokument, evidensbaserad kunskap och aktuell forskning ser vi som en självklarhet. Vi använder oss av löpande rekryteringsprocess så vi hoppas att du som är intresserad registrerar din ansökan så snart som möjligt. Varmt välkommen med din ansökan!

Om du erbjuds en anställning inom Bildningsförvaltningen så är du skyldig att visa upp ett utdrag ur polisens belastningsregister Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.
Mer info
Kontaktperson Stephan Nykvist
Telefon 0491-883 72
Område Oskarshamn
Yrkesroll Utbildning, Lärare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Hos oss på Oskarshamns kommun får du möjlighet att utvecklas i din yrkesroll. Oskarshamns kommun utsågs 2016 till en av de 50 mest spännande arbetsgivarna inom offentlig sektor. Det är våra egna medarbetare som har gett oss högt betyg, framför allt för att vi har kreativ arbetsmiljö med spännande och meningsfulla jobb. Vi får också högt betyg för att vi är goda kollegor som skapar trivsel på arbetsplatsen. Oskarshamn har ett urstarkt näringsliv med energifokus, ett fantastiskt kust- och inland och ett rikt kultur- och fritidsliv. Oskarshamns kommun arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet. Vi vill tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald kan tillföra verksamheten. Rödsleskolan är en F-9 skola belägen intill natursköna Döderhultsdalen ca 4 km från centrala Oskarshamn. Vår skola har runt 750 elever samt en tillhörande grundsärskola (åk 1-9) som består av ca 20 elever. Hela området jobbar utifrån visionen "Ett gott liv" och för oss är varje dag en viktig dag. Våra elever och medarbetare ska må bra i våra verksamheter och vi lägger stort fokus på att skapa värdefulla relationer med tillhörande goda resultat. Nu söker vi en språklärare till åk 6-9, uppdraget innebär undervisning i tyska kombinerat med annat språk.