Speciallärare till Rödsleskolan

Speciallärare till Rödsleskolan

Med hjälp av specialpedagogiska metoder anpassar du undervisningen och ger stöd till eleverna utifrån deras specifika behov. I uppdraget som speciallärare är du en trygg samtalspartner/rådgivare i pedagogiska frågor för kollegor, andra berörda yrkesutövare och vårdnadshavare. Du arbetar aktivt med åtgärder som beslutas i åtgärdsprogram. Ditt uppdrag hos oss är att lägga grunden till ett Gott Liv för de elever du möter och undervisar. Det innebär att du förbereder, planerar, bedriver och utvärderar undervisningen på ett professionellt sätt utifrån styrdokument, evidensbaserad kunskap och aktuell forskning. Du ingår i ett arbetslag med andra pedagoger. Tillsammans med arbetslaget och i ämnesgrupper arbetar du och dina kollegor för att främja elevernas utveckling mot målen. Gott samarbete och stöd erbjuds i både arbetslaget och i ämneslaget. Vi har stor pedagogisk frihet med fokus på kunskapskraven.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är behörig legitimerad speciallärare. Du är en tydlig ledare och trygg i din roll. Du har en god kommunikativ förmåga och har lätt för att utveckla samt underhålla relationer. Det är viktigt för oss att du är lyhörd, kreativ och möter varje elev utifrån elevens förutsättningar. Du är en god organisatör, leder arbetet mot verksamhetens mål samt har mycket goda kunskaper i svenska både i tal och i skrift. Personlig lämplighet för tjänsten är viktigt. Att du arbetar professionellt utifrån styrdokument, evidensbaserad kunskap, aktuell forskning samt är en van IKT-användare ser vi som en självklarhet. Alla elever i åk 7-9 har en egen dator. Samtliga klassrum är utrustade med ljudanläggning och projektor. Pedagogerna har en egen arbetsdator och arbetstelefon.

Vi tillämpar löpande rekrytering så varmt välkommen med din ansökan redan idag! För att kunna bli aktuell för en anställning behöver du kunna visa upp följande utdrag ur belastningsregistret. För arbete inom skola eller förskola. Detta hittar du under https://polisen.se/Service/Belastningsregistret-begar-utdrag/ Vi har rökfri arbetstid. Vi erbjuder ett flexibelt friskvårdsavtal. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.
Mer info
Kontaktperson Annika Bodenholm
Telefon 0491-880 91
Område Oskarshamn
Yrkesroll Utbildning, Lärare, Specialpedagog, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 31 maj 2019 (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Varmt välkommen till Oskarshamns kommun! Vi är så glada att du har planer på att börja jobba hos oss. Här ger vi våra medarbetare möjlighet att utvecklas med en framtidstro och en Vi-känsla. Platsen Oskarshamns kommun är en varm oas i havsnära miljö med 32 mil kust och över 5000 öar. Vårt näringsliv är spännande, energiskt och det blomstrande förenings- och kulturlivet gör oss till en evenemangsstad att räkna med nu och i framtiden. Här är det nära till allt och lätt att leva ett gott liv. Rödsleskolan är en F-9 skola belägen intill natursköna Döderhultsdalen ca 4 km från centrala Oskarshamn. Vår skola har runt 750 elever samt en tillhörande grundsärskola (åk 1-9) som består av ca 20 elever. Hela området jobbar utifrån visionen "Ett gott liv" och för oss är varje dag en viktig dag. Våra elever och medarbetare ska må bra i våra verksamheter och vi lägger stort fokus på att skapa värdefulla relationer med tillhörande goda resultat. Till Rödsleskolan söker vi nu dig som vill arbeta som speciallärare. Du kommer ingå i ett arbetslag som kallas för Stödet, där det är extra fokus på specialpedagogiskt förhållningssätt. Stödet är något du kommer vara med att forma från grunden och bygga upp tillsammans med kollegor då arbetslaget blir en ny enhet inför ht19. Du kommer också arbeta i en F-9 skola där vi ser det kollegiala lärandet och samarbete över hela skolan som en självklarhet för alla elevers och pedagogers utveckling och lärande. Vi kommer också tillsätta en lagledare för Stödet, är du intresserad av att ingå i skolans ledningsgrupp och trivs i den rollen så finns möjligheterna till detta hos oss.