Socialsekreterare till IFO Missbruk och beroende

Socialsekreterare till IFO Missbruk och beroende

Som socialsekreterare hos oss arbetar du med: - utredning, handläggning och uppföljning av biståndsbeslut inom spelmissbruk, riskbruk, missbruk eller substansberoende. - lagstiftning utifrån SoL och LVM - samverkan internt och externt - omvärldsbevakning

Kvalifikationer
Du är socionom eller har likvärdig utbildning, gärna med erfarenhet av arbete inom socialtjänstens missbruks- och beroendevård. Meriterande är om du besitter kunskap i lagstiftning SoL och LVM samt har erfarenhet av utredningsarbete gällande vuxna. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska. Du är bra på att bygga och vårda goda relationer, kommunicera och samarbeta med andra.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka via söklänken och inte via e-post eller pappersformat. Vi har rökfri arbetstid. Vi erbjuder ett flexibelt friskvårdsavtal. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.
Mer info
Kontaktperson Anette Roth
Telefon 0491-76 46 23
Område Oskarshamn
Yrkesroll Administration, Sekreterare, Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg, Offentlig Förvaltning, Socionom
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 31 mars (13 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Varmt välkommen till Oskarshamns kommun! Vi är så glada att du har planer på att börja jobba hos oss. Här ger vi våra medarbetare möjlighet att utvecklas med en framtidstro och en Vi-känsla. Platsen Oskarshamns kommun är en varm oas i havsnära miljö med 32 mil kust och över 5000 öar. Vårt näringsliv är spännande, energiskt och det blomstrande förenings- och kulturlivet gör oss till en evenemangsstad att räkna med nu och i framtiden. Här är det nära till allt och lätt att leva ett gott liv. Individ och familjeomsorgen i Oskarshamn har gått från en mer traditionell verksamhet till en mer serviceinriktad socialtjänst. Det övergripande målet är en organisation som är lättillgänglig, synlig och begriplig för brukaren. På enheten för missbruk och beroende arbetar en enhetschef, tre socialsekreterare och åtta behandlare. Här finns också en samordnare och en socialsekreterare som samordnar insatser och utreder Våld i Nära Relationer (VNR). Socialsekreterarna har utbildning i ASI. Hela enheten har egen handledning med extern handledare.