Socialsekreterare sökes till Utredningsenheten

Socialsekreterare sökes till Utredningsenheten

Om arbetsplatsen
Varmt välkommen till Oskarshamns kommun!
Vi är så glada att du har planer på att börja jobba hos oss. Här ger vi våra medarbetare möjlighet att utvecklas med en framtidstro och en Vi-känsla. Platsen Oskarshamns kommun är en varm oas i havsnära miljö med 32 mil kust och över 5000 öar. Vårt näringsliv är spännande, energiskt och det blomstrande förenings- och kulturlivet gör oss till en evenemangsstad att räkna med nu och i framtiden. Här är det nära till allt och lätt att leva ett gott liv.

Socialförvaltningen är en av de större arbetsplatserna i kommunen. Under våren har Utredningsenheten flyttat in i nya lokaler och är nu samlokaliserade med övriga enheter inom Barn och familj; Placeringsenheten samt Råd och stöd. Vi erbjuder en arbetsplats med erfarna kollegor och nära arbetsledning.

Arbetsuppgifter
Utredningsenheten består av 2 socialsekreterare med mottagningsfunktion, 9 utredande socialsekreterare, 1:e socialsekreterare samt enhetschef och enhetsassistent.

Som utredande socialsekreterare ingår följande arbetsuppgifter:
- utreda barn och ungdomars situation, resurser samt behov efter ansökan eller anmälan
- följa upp bistånd gällande familjebehandling
- ett nära samarbete med Råd och stöd gällande familjer i behandling
- ett nära samarbete med Placeringsenheten inför placeringar i familjehem eller HVB
- dokumentera enligt BBIC


Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad socionom, gärna med tidigare erfarenhet av arbete med barn, ungdomar och familj. Du har kunskap om gällande lagstiftning inom SoL och LVU. Vi ser det som meriterande om du är van vid att arbeta utifrån BBIC samt har kunskaper i Treserva.
Du är strukturerad, kvalitetsmedveten och tar initiativ till att lösa problem. Dokumentation är ett återkommande inslag, därför behöver du kunna kommunicera väl i tal och skrift på svenska. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet, för oss är det viktigt att du är en trygg och positiv lagspelare som kan skapa hållbara relationer. Du är flexibel ställer snabbt om till nya situationer när så krävs. Körkort B krävs.

Låter detta som ett spännande uppdrag? Vänta då inte med din ansökan då löpande rekrytering kan komma att ske.


Övrigt
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka via söklänken och inte via e-post eller pappersformat.
Vi har rökfri arbetstid.
Vi erbjuder ett flexibelt friskvårdsavtal.
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.
Mer info
Kontaktperson Catharina Högstedt
Telefon 0491-76 47 71
Område Oskarshamn
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Offentlig Förvaltning, Socionom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 31 aug 2019 (13 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Varmt välkommen till Oskarshamns kommun! Vi är så glada att du har planer på att börja jobba hos oss. Här ger vi våra medarbetare möjlighet att utvecklas med en framtidstro och en vi-känsla. Platsen Oskarshamns kommun är en varm oas i havsnära miljö med 32 mil kust och över 5 000 öar. Vårt näringsliv är spännande, energiskt och det blomstrande förenings- och kulturlivet gör oss till en evenemangsstad att räkna med nu och i framtiden. Här är det nära till allt och lätt att leva ett gott liv.