Skolkurator till Bildningsförvaltningen - centrala elevhälsan

Skolkurator till Bildningsförvaltningen - centrala elevhälsan

Som kurator kommer du att verka aktivt både i skola och i elevhälsoteamet. Du bistår med din kompetens inom sociallagstiftningen och samhällsresurser samt utför elevhälsoarbete på individ- grupp och organisationsnivå. I dina arbetsuppgifter kan det ingå arbete med klasser/grupper, att hålla samtal med elever enskilt och i grupp samt ha kontakter med vårdnadshavare. Du har även en stor medverkan i skolans hälsofrämjande arbete. I ditt uppdrag ingår det att arbeta förebyggande mot psykisk ohälsa, mobbing, kränkande behandling, diskriminering och trakasserier. Du utför skolsociala utredningar och kan även ansvara för viss handledning och konsultation av övrig skolpersonal. Du samarbetar med socialtjänst, BUP, polis, ungdomsmottagningar och andra externa aktörer.

Kvalifikationer
Du som söker har en socionomexamen och erfarenhet av socialt arbete. Meriterande om du även har erfarenhet av arbete i skola. Att konsultera och handleda skolpersonal utgör en del av uppdraget varför dina kunskaper och erfarenheter kring detta är önskvärt. Ditt arbetssätt bygger på struktur och noggrannhet, du drivs av målinriktat arbete med en hög kvalitet. Att samarbeta, skapa goda relationer och ha respekt för alla människors lika värde är för dig en självklarhet. Du kommunicerar väl på svenska i tal och skrift och har en god vana av dokumentation. Som kurator kommer du att förflytta dig mellan olika verksamheter och samarbetsaktörer. B-körkort är därför ett krav. Önskvärt om du även har tillgång till egen bil. Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och ser gärna att du är: * trygg, stabil och inger förtroende * flexibel och stresstålig * självgående, fattar beslut och tar initiativ * kommunikativ och tydlig

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka via söklänken och inte via e-post eller pappersformat. För att kunna bli aktuell för en anställning behöver du kunna visa upp följande utdrag ur belastningsregistret. För arbete inom skola eller förskola. Detta hittar du under https://polisen.se/Service/Belastningsregistret-begar-utdrag/ Vi har rökfri arbetstid. Vi erbjuder ett flexibelt friskvårdsavtal. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.
Mer info
Kontaktperson Nenita Thörn
Telefon 0491 883 60
Område Oskarshamn
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Utbildning, Offentlig Förvaltning, Socionom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 26 nov (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Varmt välkommen till Oskarshamns kommun! Vi är så glada att du har planer på att börja jobba hos oss. Här ger vi våra medarbetare möjlighet att utvecklas med en framtidstro och en Vi-känsla. Platsen Oskarshamns kommun är en varm oas i havsnära miljö med 32 mil kust och över 5000 öar. Vårt näringsliv är spännande, energiskt och det blomstrande förenings- och kulturlivet gör oss till en evenemangsstad att räkna med nu och i framtiden. Här är det nära till allt och lätt att leva ett gott liv. Under Bildningsförvaltningen i Oskarshamns kommun ingår den centrala elevhälsan. Elevhälsans generella insatser handlar bl.a. om att skapa miljöer som främjar elevers lärande, utveckling och hälsa. Elevhälsan samverkar med interna och externa aktörer som exempelvis pedagoger, rektorer, vårdnadshavare, olika verksamheter och myndigheter. Nu söker vi en kurator, kopplad till den centrala elevhälsan, som vill vara med och bidra med sitt engagemang i vårt sociala och psykosociala arbete. Som kurator i vår förvaltning samverkar du med många professioner, tillsammans medverkar ni till att elever i behov av särskilt stöd får sina behov allsidigt kartlagda och bedömda.