Skolkurator till Bildningsförvaltningen - centrala Elevhälsan

Skolkurator till Bildningsförvaltningen - centrala Elevhälsan

Som kurator kommer du att verka aktivt både i skola och i elevhälsoteam. Du bistår med din kompetens inom sociallagstiftning och samhällsresurser samt utför elevhälsoarbete på individ- grupp och organisationsnivå. I dina arbetsuppgifter kan det ingå arbete med klasser/grupper, att hålla samtal med elever enskilt och i grupp samt ha kontakter med vårdnadshavare. Du har även en stor medverkan i skolans hälsofrämjande arbete. I ditt uppdrag ingår det att arbeta förebyggande mot psykisk ohälsa, mobbing, kränkande behandling, diskriminering och trakasserier. Du utför skolsociala utredningar och kan även ansvara för viss handledning och konsultation av övrig skolpersonal. Du samarbetar med socialtjänst, BUP, polis, ungdomsmottagningar och andra externa aktörer.

Kvalifikationer
Du som söker har en socionomexamen och erfarenhet av socialt arbete. Meriterande om du även har erfarenhet av arbete i skola. Att konsultera och handleda skolpersonal utgör en del av uppdraget varför dina kunskaper och erfarenheter kring detta är önskvärt. Ditt arbetssätt bygger på struktur och noggrannhet, du drivs av målinriktat arbete och kvalitetsstandard. Att samarbeta, skapa goda relationer och ha respekt för alla människors lika värde är för dig en självklarhet. Du kommunicerar väl på svenska i tal och skrift och har vana av dokumentation. Som kurator kommer du att förflytta dig mellan olika verksamheter och samarbetsaktörer, B-körkort och tillgång till egen bil är därför ett krav. Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper, som person är du: * trygg, stabil och inger förtroende * flexibel och stresstålig * självgående, du fattar beslut och tar initiativ * kommunikativ och tydlig Löpande rekrytering kommer att tillämpas så välkommen med din ansökan redan idag.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka via söklänken och inte via e-post eller pappersformat. Om du erbjuds en anställning inom Bildningsförvaltningen så är du skyldig att visa upp ett utdrag ur polisens belastningsregister. Vi har rökfri arbetstid Vi erbjuder ett flexibelt friskvårdsavtal. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.
Mer info
Kontaktperson Nenita Thörn
Telefon 0491 883 60
Område Oskarshamn
Yrkesroll Administration
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 21 juni (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Hos oss på Oskarshamns kommun får du möjlighet att utvecklas i din yrkesroll. Oskarshamns kommun utsågs 2016 till en av de 50 mest spännande arbetsgivarna inom offentlig sektor. Det är våra egna medarbetare som har gett oss högt betyg, framför allt för att vi har kreativ arbetsmiljö med spännande och meningsfulla jobb. Vi får också högt betyg för att vi är goda kollegor som skapar trivsel på arbetsplatsen. Oskarshamn har ett urstarkt näringsliv med energifokus, ett fantastiskt kust- och inland och ett rikt kultur- och fritidsliv. Oskarshamns kommun arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet. Vi vill tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald kan tillföra verksamheten. Under Bildningsförvaltningen i Oskarshamns kommun ingår den centrala elevhälsan. Elevhälsans generella insatser handlar om att skapa miljöer som främjar elevers lärande, utveckling och hälsa. Elevhälsan samverkar med interna och externa aktörer som exempelvis pedagoger, rektorer, vårdnadshavare, olika verksamheter och myndigheter. Nu söker vi en kurator, kopplad till den centrala elevhälsan men med placering på Rödsleskolan och Påskallavikskolan, som vill vara med och bidra med sitt engagemang i vårt sociala och psykosociala arbete. Som kurator i vår förvaltning samverkar du med många professioner, tillsammans medverkar ni till att elever i behov av särskilt stöd får sina behov allsidigt kartlagda och bedömda.