Räddningstjänsten söker Brandmän till Kristdala

Räddningstjänsten söker Brandmän till Kristdala

Som Brandman RIB (räddningsman i beredskap) i Kristdala är du brandman på deltid. Du har ett annat jobb eller studerar men är beredd att rycka in till brandstationen i Kristdala när din personsökare piper. När personsökaren piper tar du dig till brandstationen i Kristdala för att möta upp dina övriga gruppmedlemmar, byta om och åka på larmet. Exempel på larm är trafikolyckor, hjärtstopp och bränder.

En beredskapsgrupp i Kristdala består av en styrkeledare (arbetsledare) och fyra brandmän. Beredskap har du enligt schema. För närvarande handlar det om sju dygn fördelande under en 28 dagars period. Utöver det tillkommer det ca 50 övningstimmar om året (kvällstid) och dessa kan komma att ligga utanför beredskapsdygnen. När du går de utbildningar som du behöver så ersätts du med lön.

Kvalifikationer
Eftersom arbetet som brandman kan vara fysiskt krävande så behöver du ha god grundläggande fysik i form av styrka och kondition. Till detta räknar vi också att du obehindrat klarar av att vistas i trånga utrymmen eller på höga höjder samt att du är simkunnig (lägsta krav guldbojen). Du som söker har gymnasiekompetens och kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska.

När du har beredskap ska du kunna inställa dig på brandstationen i Kristdala inom sex minuter efter det att personsökaren piper. B-körkort är ett lägsta krav, meriterande med C-körkort.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet, vi vill att du:
* har hjärtat på rätta stället med inställningen att hjälpa dina medmänniskor
* är kommunikativ med hög förmåga att samverka med andra
* har en personlig mognad med god självkännedom
* har förmåga att arbeta kontrollerat i pressade situationer och i olika slags miljöer

Innan en anställning måste du få godkänt på en läkarundersökning och ett fysiskt arbetsprov. I tjänsten ingår arbete som rökdykare vilket innebär att du också måste klara av årliga konditionstester och läkarundersökningar. Vi behöver även ett godkännande av din huvudarbetsgivare om att du får jobba som Brandman RIB. Intervjuer och tester kommer hållas löpande så vänta inte med att söka.

Vill du veta mer?
Verkar uppdraget intressant men du vill veta mer om exempelvis rökdykare, arbetsprov, läkarundersökning, personsökare, beredskap mm? Då är du välkommen att vända dig till vår kontaktperson Anders Johansson (se nedan). Vi kan även erbjuda dig ett personligt möte på brandstationen i Kristdala där du i lugn och ro får svar på dina frågor. Varmt välkommen med din ansökan!



Rekrytering sker löpande
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.
Mer info
Kontaktperson Anders Johansson
Telefon 0491-76 40 61
Område Oskarshamn
Yrkesroll Säkerhet & Skydd, Brandkår, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Deltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 31 aug (13 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Hos oss på Oskarshamns kommun får du möjlighet att utvecklas i din yrkesroll. Oskarshamns kommun utsågs 2016 till en av de 50 mest spännande arbetsgivarna inom offentlig sektor. Det är våra egna medarbetare som har gett oss högt betyg, framför allt för att vi har kreativ arbetsmiljö med spännande och meningsfulla jobb. Vi får också högt betyg för att vi är goda kollegor som skapar trivsel på arbetsplatsen. Oskarshamn har ett urstarkt näringsliv med energifokus, ett fantastiskt kust- och inland och ett rikt kultur- och fritidsliv.
Oskarshamns kommun arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet. Vi vill tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald kan tillföra verksamheten.

Oskarshamns räddningstjänst består av två heltidsstationer, två deltidstationer och ett brandvärn. Den ena heltidsstationen är placerad vid Kärnkraftverket OKG och den andra i centrala Oskarshamn. Deltidsstationerna finns i Kristdala och centrala Oskarshamn samt brandvärnet i Bockara.

Räddningstjänsten har en ledande och samordnande roll för kommunens säkerhetsarbete, för närvarande är vi 68 heltidsanställda och 40 deltidsanställda. Nu behöver vi komplettera vårt team och söker därför Brandmän på deltid till stationen i Kristdala.