Psykolog/PTP psykolog till centrala elevhälsan

Psykolog/PTP psykolog till centrala elevhälsan

I din profession kommer du att verka för en hälsofrämjande skolutveckling där målet är att alla elever ska nå kunskapsmålen. I ditt elevhälsoarbete skapar du möjligheter till förändring och utveckling utifrån en helhetsyn och ett inkluderande arbetssätt med tillhörande salutogent förhållningssätt.

Du kommer att delta i elevhälsoarbetet på några av skolorna i kommunen och där bidra med din psykologiska kompetens. Du har ett nära samarbete med pedagoger, arbetslag samt kollegor i elevhälsan. Tillsammans bidrar ni till tidiga insatser för elever med behov av särskilt stöd. I arbetsuppgifterna ingår bl.a. konsultation, stöd och rådgivning till skolledare, pedagoger och vårdnadshavare. Utvecklingsbedömningar av enskilda elever med frågeställning om särskola ingår också i uppdraget. Som psykolog i skolan är du centralt anställd med en central placering.


Kvalifikationer
Du som söker är legitimerad psykolog. Meriterande om du tidigare har arbetat som psykolog i skolan eller med andra psykologiska insatser för barn och ungdomar. Önskvärt om du har erfarenhet av arbete med konsultation och handledning. I din profession har du kunskap om evidensbaserade metoder och kan omsätta det i praktiken. Du är tydlig, lyhörd och trivs att samverka med olika yrkeskategorier och externa aktörer. För dig är det en självklarhet att planera, strukturera och driva det dagliga arbetet med fokus på elevernas behov. Din förmåga att kommunicerar på svenska i tal och skrift är god.

Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet. För att passa in i uppdraget krävs det att du är trygg och stabil med god självinsikt. Du har en positiv inställning till omvärlden, du är anpassningsbar och flexibel med god samarbetsförmåga. Vi tror att du som söker har lätt för att skapa tillitsfulla relationer till elever, vårdnadshavare och skolpersonal.

Arbetet som psykolog är varierande och stimulerande. Förutom ett intressant, utmanande och meningsfullt arbete erbjuder vi dig också en arbetsplats med positiv anda där arbetsglädje utgör en god friskfaktor. Om du är intresserad av en PTP-tjänstgöring så erbjuder vi dig handledning från erfaren psykolog. Varmt välkommen med din ansökan!


B-körkort erfordras
Vi erbjuder ett flexibelt friskvårdsavtal
Om du erbjuds en anställning så är du skyldig att visa upp ett utdrag ur polisensbelastningsregister

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.
Mer info
Kontaktperson Nenita Thörn
Telefon 0491 883 60
Område Oskarshamn
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Psykolog, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 26 nov (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Varmt välkommen till Oskarshamns kommun!
Vi är så glada att du har planer på att börja jobba hos oss. Här ger vi våra medarbetare möjlighet att utvecklas med en framtidstro och en Vi-känsla. Platsen Oskarshamns kommun är en varm oas i havsnära miljö med 32 mil kust och över 5000 öar. Vårt näringsliv är spännande, energiskt och det blomstrande förenings- och kulturlivet gör oss till en evenemangsstad att räkna med nu och i framtiden. Här är det nära till allt och lätt att leva ett gott liv.

Vill du vara med och utveckla elevhälsans förebyggande och främjande arbete? Gillar du att utveckla och samarbeta med olika professioner? Då är du välkommen att söka tjänsten till oss på elevhälsan inom Bildningsförvaltningen i Oskarshamns kommun.

Just nu söker vi en psykolog till vårt kompetenta och engagerade team. Vårt uppdrag handlar bl.a. om förebyggande och hälsofrämjande arbete där vi skapar miljöer som främjar våra elevers lärande, utveckling och hälsa. Professioner som är kopplade till elevhälsan är t.ex. kuratorer, tal- och språkpedagoger, logoped, skolsköterskor, skolläkare samt andra psykologer.