Omsorgsassistent till Kristinebergsvägen 6

Omsorgsassistent till Kristinebergsvägen 6

Som omsorgsassistent ansvarar du för att tillsammans med brukaren samordna och planera vardagen. Du kommer att finnas som stöd för brukaren i aktiviteter, socialt samspel och omvårdnad innefattande personlig hygien och matlagning. Vi arbetar med ett lågaffektivt bemötande som vi ser som ett framgångsrikt koncept. Samverkan sker med både interna och externa aktörer i brukarens nätverk. I arbetet ingår sovande jour. Här ges du en möjlighet att möta andra människor som behöver ditt engagemang, flexibilitet och idérikedom för att må gott i samvaro med andra människor. Du får vara delaktig i andra människors liv och samtidigt kunna påverka ditt eget arbete till viss grad. Här ges du en chans att ge andra livskvalité, trygghet och en god och nära omvårdnad. Du får även möjlighet att själv utvecklas som person i ödmjuka möten med andra. Vi har ett nära samarbete med sjuksköterska, sjukgymnast och arbetsterapeut. Som omsorgsassistent deltar du i verksamhetsutveckling, kvalitetssäkring och kompetensutveckling tillsammans med dina kollegor och din chef.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är undersköterska eller som har en annan gymnasial utbildning som vi finner likvärdig. Vi ser gärna att du har erfarenhet från liknande verksamhet. För den här tjänsten är det meriterande om du har eftergymnasial utbildning inom funktionsnedsättningar och/eller psykiatri. Goda kunskaper i lågaffektivt bemötande är önskvärt. Arbetet ställer höga krav på eget ansvar, flexibilitet och initiativförmåga. Att vara strukturerad, planerad och kunna följa rutiner är även viktigt. Du har en god förmåga att se helheten och varje enskild individs förutsättningar och behov. Du är lyhörd, öppen med tillhörande god samarbetsförmåga. Dokumentation är en återkommande del i vårt arbete, du behöver därför ha grundläggande datavana samt kunna kommunicera väl i tal och skrift på svenska. B-körkort är ett önskemål men inget krav. Varmt välkommen med din ansökan!

Rekrytering sker löpande Vi har rökfri arbetstid Vi erbjuder ett flexibelt friskvårdsavtal Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.
Mer info
Kontaktperson Rosita Bladh
Telefon 0491-886 11
Område Oskarshamn
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård
Typ av anställning Heltid, Deltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 30 sept (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Varmt välkommen till Oskarshamns kommun! Vi är så glada att du har planer på att börja jobba hos oss. Här ger vi våra medarbetare möjlighet att utvecklas med en framtidstro och en Vi-känsla. Platsen Oskarshamns kommun är en varm oas i havsnära miljö med 32 mil kust och över 5000 öar. Vårt näringsliv är spännande, energiskt och det blomstrande förenings- och kulturlivet gör oss till en evenemangsstad att räkna med nu och i framtiden. Här är det nära till allt och lätt att leva ett gott liv. Omsorg för personer med funktionsnedsättning, OF, är ett utav fyra områden inom Socialförvaltningen. Här ansvarar vi för att ge personer med funktionsnedsättning det stöd som de är i behov av för att kunna leva ett självständigt liv. Här finns bostäder med särskild service, för de med psykisk ohälsa men även för de med olika funktionsnedsättningar. Inom OF har vi även också korttidsboende för barn och ungdomar, daglig verksamhet, sysselsättning, boendestöd och personlig assistans. OF verkställer också beslut om ledsagarservice, avlösarservice, stödfamilj och kontaktperson. Nu söker vi en omsorgsassistent till Kristinebergsvägen 6 som är ett gruppboende med 8 platser varav en korttidsplats.