Omsorgsassistent sökes till Ingenjörsvägen 59/Karlborgsvägen 76

Omsorgsassistent sökes till Ingenjörsvägen 59/Karlborgsvägen 76

Om arbetsplatsen
Varmt välkommen till Oskarshamns kommun! Vi är så glada att du har planer på att börja jobba hos oss. Här ger vi våra medarbetare möjlighet att utvecklas med en framtidstro och en Vi-känsla. Platsen Oskarshamns kommun är en varm oas i havsnära miljö med 32 mil kust och över 5000 öar. Vårt näringsliv är spännande, energiskt och det blomstrande förenings- och kulturlivet gör oss till en evenemangsstad att räkna med nu och i framtiden. Här är det nära till allt och lätt att leva ett gott liv. I våras slog vi ihop personalgrupperna på Ingenjörsvägen 59 och Karlsborgsvägen 76 vilket innebär att du kommer att arbeta på både enheterna och som en del i arbetsgruppen ansvara för att alla brukarna får den omvårdnad och aktivitet de är i behov av. Just nu har vi två tjänster som vi rekryterar till, en tillsvidareanställning och ett längre vikariat.

Arbetsuppgifter
Ingenjörsvägen 59 består av fyra lägenheter där det idag bor yngre män som har en aktiv fritid, ett socialt nätverk och engagerade anhöriga/gode män. Tre av dessa brukare arbetar heltid på Daglig verksamhet och en brukare arbetar deltid. Personalbehovet är således främst morgon/kväll/helg. På den här enheten har vi sovande jour. Karlsborgsvägen 76 består av sex lägenheter varav en är en så kallad satellitlägenhet och ligger i trapphuset bredvid boendet. Idag bor det tre yngre samt tre pensionerade kvinnor här, vilket gör att behovet av omvårdnad och aktiviteter är varierande över dygnet. Två brukare arbetar heltid på Daglig verksamhet och har aktiva liv. Även här har vi sovande jour.

Kvalifikationer
Till dessa tjänster söker vi dig som har en undersköterskeutbildning eller annan likvärdig utbildning som arbetsgivaren finner som likvärdig. Meriterande är om du har utbildning inom TP/TSS (Tydliggörande Pedagogik/Tecken som stöd). Som personal på dessa boende behöver du vara trygg i din LSS-kunskap och profession. Du behöver aktivt arbeta för att bygga tillit till brukare, anhöriga, kollegor och enhetschef. Det finns ett nära samarbete med HSE-enheten då behovet av stöttning i TP/TSS, Inprint och motivering är stort och används som arbetsredskap. Utåtagerande beteende finns så förståelse/acceptans för vikten av att arbeta tillsammans med kollegor/anhöriga för att förstå brukaren och inge trygghet är viktig. Arbetssättet kräver flexibilitet, öppen kommunikation samt viljan att ta ansvar och hitta lösningar tillsammans med kollegorna och enhetschefen. Utöver omvårdnaden av brukarna behövs personal som vill ta och ge kollegor ansvar för att vara: * Kontaktman för brukare * Dokumentationsombud * Brandombud * Besched/schemaansvarig Den ena tjänsten är en tillsvidaretjänst och den andra är ett längre vikariat. Skriv gärna i din ansökan vilken utav tjänsterna som du söker.

Övrigt
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka via söklänken och inte via e-post eller pappersformat. Vi har rökfri arbetstid. Vi erbjuder ett flexibelt friskvårdsavtal. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.
Mer info
Kontaktperson Ann-Catrin Fransson
Telefon 0491-76 47 77
Område Oskarshamn
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 20 okt 2019 (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Varmt välkommen till Oskarshamns kommun! Vi är så glada att du har planer på att börja jobba hos oss. Här ger vi våra medarbetare möjlighet att utvecklas med en framtidstro och en vi-känsla. Platsen Oskarshamns kommun är en varm oas i havsnära miljö med 32 mil kust och över 5 000 öar. Vårt näringsliv är spännande, energiskt och det blomstrande förenings- och kulturlivet gör oss till en evenemangsstad att räkna med nu och i framtiden. Här är det nära till allt och lätt att leva ett gott liv.