Modersmålslärare i tyska till Oskarshamns kommun

Modersmålslärare i tyska till Oskarshamns kommun

Om arbetsplatsen
Varmt välkommen till Oskarshamns kommun! Vi är så glada att du har planer på att börja jobba hos oss. Här ger vi våra medarbetare möjlighet att utvecklas med en framtidstro och en Vi-känsla. Platsen Oskarshamns kommun är en varm oas i havsnära miljö med 32 mil kust och över 5000 öar. Vårt näringsliv är spännande, energiskt och det blomstrande förenings- och kulturlivet gör oss till en evenemangsstad att räkna med nu och i framtiden. Här är det nära till allt och lätt att leva ett gott liv. Kopplat till Bildningsförvaltningen erbjuder Oskarshamns kommun modersmålsundervisning till skolelever och modermålstöd till barn i förskola, grundskola och gymnasium. Detta gäller för barn/elever med annat modersmål än svenska. Till vårt modersmålslärarteam behöver vi nu komplettera med en modersmålslärare i tyska.

Arbetsuppgifter
Du kommer att bedriva modersmålsstöd för barn i förskolan samt modersmålsundervisning för elever i grund- och gymnasieskola i Oskarshamns kommun. I uppdraget ingår det att organisera det pedagogiska arbetet utifrån svensk läroplan och att undervisa med utgångspunkt i kursplanen för modersmål. Arbetsuppgifterna bygger på att du själv ansvarar för att planera, genomföra och utvärdera undervisningen utifrån styrdokumenten. I uppdraget ingår det förflyttning till olika verksamheter i Oskarshamns kommun. Som modersmålslärare kommer du att ingå i Bildningsförvaltningens härliga modersmålslärarteam som leds av en rutinerad rektor. Arbetslaget erbjuder dig en kreativ och stimulerande arbetsmiljö, tillsammans arbetar ni för att öka medvetenheten gällande modersmålets positiva betydelse för det egna lärandet kopplat till olika skolämnen.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en högskoleutbildning och goda kunskaper i svenska i det som motsvarar SAS 3 (svenska som andraspråk nivå 3). För övrigt talar och skriver du även obehindrat i tyska. Meriterande med lärarutbildning från ditt forna hemland alternativt annan högskoleutbildning som arbetsgivaren finner likvärdig. Du har goda kunskaper om svenskt skolsystem och pedagogiskt arbete. Önskvärt om du tidigare har arbetat med modersmålsundervisning eller annan form av undervisning. B-körkort och tillgång till egen bil är en förutsättning för att kunna ta sig an uppdraget. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och söker dig som: * har lätt för att skapa relationer * arbetar bra med andra människor * är strukturerad och noggrann * är en tydlig och social pedagog som framgångsrikt möter mångfald och olikhet * är kommunikativ och kan uttrycka dig väl.

Övrigt
Vi tillämpar löpande rekrytering så välkommen med din ansökan redan idag! För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka via söklänken och inte via e-post eller pappersformat. För att kunna bli aktuell för en anställning behöver du kunna visa upp följande utdrag ur belastningsregistret. För arbete inom skola eller förskola. Detta hittar du under https://polisen.se/Service/Belastningsregistret-begar-utdrag/ Vi har rökfri arbetstid. Vi erbjuder ett flexibelt friskvårdsavtal. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.
Mer info
Kontaktperson Carl-Axel Hallberg
Telefon 0491-886 25
Område Oskarshamn
Yrkesroll Utbildning, Lärare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Deltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 3 nov 2019 (17 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Varmt välkommen till Oskarshamns kommun! Vi är så glada att du har planer på att börja jobba hos oss. Här ger vi våra medarbetare möjlighet att utvecklas med en framtidstro och en vi-känsla. Platsen Oskarshamns kommun är en varm oas i havsnära miljö med 32 mil kust och över 5 000 öar. Vårt näringsliv är spännande, energiskt och det blomstrande förenings- och kulturlivet gör oss till en evenemangsstad att räkna med nu och i framtiden. Här är det nära till allt och lätt att leva ett gott liv.