Modersmålslärare i tyska, tigrinska, turkiska och romani

Modersmålslärare i tyska, tigrinska, turkiska och romani

Du kommer att bedriva modersmålsstöd för barn i förskolan samt modersmålsundervisning för elever i grundskolan och gymnasiet. I uppdraget ingår det att organisera det pedagogiska arbetet utifrån svensk läroplan och att undervisa med utgångspunkt i kursplanen för modersmål. Arbetsuppgifterna bygger på att du själv ansvarar för att planera, genomföra och utvärdera undervisningen utifrån styrdokumenten. I uppdraget ingår det förflyttning till olika verksamheter i Oskarshamns kommun. Som modersmålslärare kommer du att ingå i Bildningsförvaltningens härliga modersmålslärararteam som leds av en rutinerad rektor. Arbetslaget erbjuder dig en kreativ och stimulerande arbetsmiljö, tillsammans arbetar ni för att öka medvetenheten gällande modersmålets positiva betydelse för det egna lärandet kopplat till olika skolämnen. Till höstterminen 2018 behöver vi komplettera vårt team med följande: en modersmålslärare i tyska, en i tigrinska, en i turkiska och en i romani. I din ansökan vill vi att du preciserar vilket utav modersmålen som du kan undervisa i.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en gymnasieutbildning och goda kunskaper i svenska (det som motsvarar SAS 3, svenska som andraspråk nivå 3). Du talar och skriver även obehindrat i det språk som du har angivit att du kan undervisa i. Meriterande om du har en lärarutbildning från ditt forna hemland alternativt annan högskoleutbildning som arbetsgivaren finner likvärdig. Du har goda kunskaper om svenskt skolsystem och pedagogiskt arbete. Önskvärt om du tidigare har arbetat med modersmålsundervisning eller annan form av undervisning. B-körkort och tillgång till egen bil är en förutsättning för att kunna ta sig an uppdraget. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Vi tror att du som söker har hög samarbetsförmåga, du har lätt för att skapa hållbara relationer och trivs att arbeta både självständigt och i grupp. Du är även: * initiativrik och flexibel * strukturerad och noggrann * en tydlig och social pedagog som framgångsrikt möter mångfald och olikhet * kommunikativ - du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska samt i modersmålet * ansvarsfull - du kan på ett självgående sätt planera, genomföra och utvärdera undervisningen utifrån styrdokumenten Rekrytering sker löpande, varmt välkommen med din ansökan. Vid eventuell anställning behöver du kunna visa upp utdrag från belastningsregistret. Detta hittar du under https://polisen.se/Service/Belastningsregistret-begar-utdrag/ "För arbete inom skola eller förskola".

B-körkort och egen bil erfordras Rekrytering sker löpande Vi har rökfri arbetsplats Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.
Mer info
Kontaktperson Carl-Axel Hallberg
Telefon 0491-886 25
Område Oskarshamn
Yrkesroll Utbildning, Lärare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Deltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Hos oss på Oskarshamns kommun får du möjlighet att utvecklas i din yrkesroll. Oskarshamns kommun utsågs 2016 till en av de 50 mest spännande arbetsgivarna inom offentlig sektor. Det är våra egna medarbetare som har gett oss högt betyg, framför allt för att vi har kreativ arbetsmiljö med spännande och meningsfulla jobb. Vi får också högt betyg för att vi är goda kollegor som skapar trivsel på arbetsplatsen. Oskarshamn har ett urstarkt näringsliv med energifokus, ett fantastiskt kust- och inland och ett rikt kultur- och fritidsliv. Oskarshamns kommun arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet. Vi vill tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald kan tillföra verksamheten. Kopplat till Bildningsförvaltningen erbjuder Oskarshamns kommun modersmålsundervisning till skolelever och modersmålstöd till barn i förskola och förskoleklass. Detta gäller för barn/elever med annat modersmål än svenska. Till höstterminen 2018 söker vi nu flera modersmålslärare med varierande språkkunskaper, tjänsterna är tidsbegränsade timavlönade anställningar.