Leg Arbetsterapeut

Leg Arbetsterapeut

Om arbetsplatsen
Varmt välkommen till Oskarshamns kommun!
Vi är så glada att du har planer på att börja jobba hos oss. Här ger vi våra medarbetare möjlighet att utvecklas med en framtidstro och en Vi-känsla. Platsen Oskarshamns kommun är en varm oas i havsnära miljö med 32 mil kust och över 5000 öar. Vårt näringsliv är spännande, energiskt och det blomstrande förenings- och kulturlivet gör oss till en evenemangsstad att räkna med nu och i framtiden. Här är det nära till allt och lätt att leva ett gott liv.

Hälso- och sjukvårdsenheten (HSE) är ett eget verksamhetsområde inom socialförvaltningen som ansvarar för den hälso och sjukvård som bedrivs inom äldreomsorgen (ÄO) och området för personer med funktionsnedsättning (OF). HSE omfattar en rehabiliteringsenhet och en sjuksköterskeenhet. Som sjuksköterska svarar man för hälso- och sjukvårdsinsatser inom kommunens ansvar för hemsjukvård i ordinärt boende, samt kommunens ansvar för hälso- och sjukvård i särskilt boende, dagverksamhet och gruppbostäder.

Rehabenheten finns organisatoriskt samlad i gemensamma lokaler. På rehabenheten arbetar arbetsterapeuter, fysioterapeuter/sjukgymnaster, hjälpmedelsassistenter, hjälpmedelsreparatör, gymnastikbiträde samt syn och hörselinstruktör. I teamsamverkan mellan HSE, ÄO och OF arbetar flera olika yrkesgrupper tillsammans och nu söker vi en arbetsterapeut som vill komplettera vårt arbetslag.

Arbetsuppgifter
Som arbetsterapeut hos oss gör du bedömning av aktivitetsförmåga, viss rehabilitering och habilitering samt vid behov hjälpmedelsutprovning. I ditt arbete har du frihet att planera dina insatser utifrån kommunens hälso- och sjukvårdsuppdrag.

Du ansvarar för patienter inom ett geografiskt område som kan innebära att du arbetar med patienter i ordinärt och särskilt boende, korttidsboende, bostäder med särskild service och på daglig verksamhet. I det dagliga arbetet ingår det att instruera och handleda patient, anhörig och personal inom ÄO och OF. I vårt uppdrag ingår det också att utbilda personal
inom ÄO och OF i förflyttningskunskap.

Kvalifikationer
Det är önskvärt om du som söker har erfarenhet av arbete som arbetsterapeut inom den kommunala hälso- och sjukvården. Hos oss strävar vi efter att öka rehabiliteringstänket samt utveckla samarbete inom kommunen, du som söker måste därför vara öppen och nyfiken för samverkan med olika yrkeskategorier inom ÄO och OF.

Du kan även formulera dig väl i tal och skrift på svenska samt har god datavana. Önskvärt om du har erfarenhet att arbeta med de dataprogram som används inom Rehabenheten tex Treserva och Websesam. Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet och vill att du har en positiv grundsyn, är engagerad och gärna delar med dig av din kunskap. Du skapar relationer för ett bra samarbete både internt och externt med patienten i fokus. Arbetet kräver även att du är strukturerad, flexibel och självständig.

Du som söker är legitimerad arbetsterapeut och intresserad av att arbeta med personer i alla åldrar med nedsatta funktioner. Körkort B är ett krav för att kunna utföra arbetet.

Övrigt
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka via söklänken och inte via e-post eller pappersformat.
Vi har rökfri arbetstid.
Vi erbjuder ett flexibelt friskvårdsavtal.
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.
Mer info
Kontaktperson Eva Algesson
Telefon 0491-76 48 04
Område Oskarshamn
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg, Sjukgymnastik & Rehab, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 26 sept 2019 (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Varmt välkommen till Oskarshamns kommun! Vi är så glada att du har planer på att börja jobba hos oss. Här ger vi våra medarbetare möjlighet att utvecklas med en framtidstro och en vi-känsla. Platsen Oskarshamns kommun är en varm oas i havsnära miljö med 32 mil kust och över 5 000 öar. Vårt näringsliv är spännande, energiskt och det blomstrande förenings- och kulturlivet gör oss till en evenemangsstad att räkna med nu och i framtiden. Här är det nära till allt och lätt att leva ett gott liv.