Kulturavdelningen söker Enhetschef för information och evenemang

Kulturavdelningen söker Enhetschef för information och evenemang

Den enhet du ska leda är ny, du får därför stor möjlighet att påverka hur organisationen ska arbeta. Den nya enheten ska vara en viktig strategisk del för kulturavdelningen i Oskarshamns kommun. Kommunens kulturuppdrag grundar sig i service och att möjliggöra stimulerande och berikande möten och upplevelser. Du kommer att arbeta med koncept- och idéutveckling samt med projektledning för befintliga likväl som nya arrangemang. Vi vill att du skapar långsiktiga strategier kring utveckling av evenemang, information och värdskap. Du kommer att ansvara för information om kulturverksamheten så väl externt som internt. Du förväntas arbeta kreativt och därför gillar du framåtskridande förändringprocesser. I ditt uppdrag ingår att entusiasmera din omgivning. Du initierar nya projekt i samverkan med ledningen, projekt som du sedan driver tillsammans med dina medarbetare, från förankrade beslut till resultat. Du utvecklar din verksamhet genom digitaliseringens positiva egenskaper, och värnar de målgrupper som inte är riktigt bekväma i den utvecklingen. Du arbetar naturligtvis även med den analoga upplevelsen och samtalet likaså.

Kvalifikationer
Du förstår: * precis varför unga inte är sådär jätteintresserade av gammeldags föreningsliv * både ungas och äldres idéer och drivkrafter * vikten av tydliga målgrupper * att högt i tak är positivt, ja essentiellt, och att mångfald är en tillgång Du vet: * skillnaden på det humanistiska och det samhälleliga kulturbegreppet * vem som gynnas av ett gott värdskap Du har: * koll på världen utanför ditt rum, med kännedom om både kulturvärden och kulturvärlden * arbetat med koncept- och idéutveckling, med kreativa samband och med evenemang av olika slag * insikt och idéer om mötesincitament och tänker kreativt i framåtskridande processer * en positiv attityd till samt en gedigen kunskap om digitaliseringens möjligheter Du kan: * driva ett projekt från förankrade beslut till snabba resultat * vara konsekvent, informerande och tydlig i din kommunikation men även inspirera och leda andra med god samarbetsförmåga * tempoväxla och hantera många olika inspel som kommer * ständigt lära nytt då du är vetgirig * samverka i en starkt målinriktad organisation * trolla med knäna Vi förutsätter att du har genomfört en högskoleutbildning i, för uppdraget, relaterade ämnen. Du får gärna ha kännedom om processerna i offentlig förvaltning samt vara bekväm med att arbeta i en politiskt styrd organisation. Du behöver kunna uttrycka dig väl i svenska och engelska. Det är ett kul och utmanande uppdrag tillsammans med kunniga och drivna medarbetare. Och - det kan bli ett kanonroligt jobb för dig. Lusten måste du dock tillföra själv. Välkommen in med din ansökan!

Körkort B är ett krav. Vi har rökfri arbetstid. Vi erbjuder ett flexibelt friskvårdsavtal. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.
Mer info
Kontaktperson Peter O Ekberg
Telefon 0491-76 40 43
Område Oskarshamn
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 14 okt (23 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Hos oss på Oskarshamns kommun får du möjlighet att utvecklas i din yrkesroll. Oskarshamns kommun utsågs 2016 till en av de 50 mest spännande arbetsgivarna inom offentlig sektor. Det är våra egna medarbetare som har gett oss högt betyg, framför allt för att vi har kreativ arbetsmiljö med spännande och meningsfulla jobb. Vi får också högt betyg för att vi är goda kollegor som skapar trivsel på arbetsplatsen. Oskarshamn har ett urstarkt näringsliv med energifokus, ett fantastiskt kust- och inland och ett rikt kultur- och fritidsliv. Oskarshamns kommun arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet. Vi vill tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald kan tillföra verksamheten. Oskarshamns kulturavdelning arbetar progressivt. Vi betraktar kulturen som infrastruktur och vi arbetar fokuserat med dess värdegrunder. Först och främst jobbar vi utifrån kulturens icke förhandlingsbara egenvärde, alltså upplevelserna och den konstnärliga friheten. Vi arbetar alltid med kulturfrågor ur demokratisk aspekt. Tillgänglighet till bredd, höjd och djup i upplevelseutbudet är A och O, och i slutänden ser vi tillväxteffekter, både inre och yttre. Det inre själsberikandet är en förutsättning för välmående, menar vi. Vi värnar vår historia, men vi anser också att historien ligger framför oss.