Kökschef till Oskarshamns kommun

Kökschef till Oskarshamns kommun

Som kökschef kommer du att arbeta direkt under enhetschefen och ansvara för ett arbetslag bestående av sex enheter. Enheterna är Norra skolan, Saltviksskolan, Humlans förskola, Norrtorns förskola, Gläntans förskola och Havslätt förskola. Din stationära arbetsplats har du på Norra skolan där du driver det dagliga arbetet tillsammans med ditt arbetslag. Ni serverar god och näringsriktig mat med tillhörande positiva matupplevelser. Självklart har du ett intresse för både våra vuxna kommuninvånare och våra barn/ungdomar och deras pedagogiska verksamhet.

I arbetsuppgifterna ingår det att vara delaktig i produktionen. Du ansvarar för att planera, organisera och följa upp. Du ser till att varulager och maskiner är i gott skick, du sköter inköp med tillhörande budgetansvar och medverkar vid måltidsråd. Arbetstiden är förlagd till dagtid. I uppdraget ingår det att utveckla och bibehålla en god och väl fungerande arbetsmiljö på dina sex enheter. Du har personalansvar vilket innebär att du leder arbetsplatsträffar, du håller i medarbetarsamtal och lönesamtal, du sköter
diverse kontroller inom arbetslaget mm. Ditt ledarskap bygger på att coacha och vara ett stöd för dina medarbetare i det dagliga arbetet.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad kock med flera års erfarenhet inom restaurang och/eller storkök. Du har goda ledaregenskaper med ledarerfarenhet, för dig är det en självklarhet att vara en närvarande och tillgänglig coach. Det är meriterande om du genomgått någon form av ledarskapsutbildning, likaså om du har utbildning inom specialkost och dietmatlagning. Som kökschef hos oss behöver du ha goda kunskaper gällande egenkontroll, HACCP samt ekologiska produkter. B-körkort och tillgång till egen bil är ett krav då resor inom kommunen förekommer i tjänsten.

Personliga egenskaper som är viktiga för oss:
* du har stort engagemang för matlagning med goda kunskaper om olika tillagningsmetoder
* du är flexibel, lyhörd och beskrivs som en positiv lagspelare med hög social kompetens
* du är driven, strukturerad och intar ett serviceinriktat förhållningssätt i alla lägen
* du är tydlig i din kommunikation och kan obehindrat uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka via söklänken och inte via e-post eller pappersformat.
Vi har rökfri arbetstid.
Vi erbjuder ett flexibelt friskvårdsavtal.
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.
Mer info
Kontaktperson Lillemor Persson
Telefon 0491-76 40 91
Område Oskarshamn
Yrkesroll Organisation & ledning, Hotell & Restaurang, Kock & Kökspersonal, Chef & Ledning, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 29 apr 2019 (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Varmt välkommen till Oskarshamns kommun!
Vi är så glada att du har planer på att börja jobba hos oss. Här ger vi våra medarbetare möjlighet att utvecklas med en framtidstro och en Vi-känsla. Platsen Oskarshamns kommun är en varm oas i havsnära miljö med 32 mil kust och över 5000 öar. Vårt näringsliv är spännande, energiskt och det blomstrande förenings- och kulturlivet gör oss till en evenemangsstad att räkna med nu och i framtiden. Här är det nära till allt och lätt att leva ett gott liv.

Kost- och städavdelningen är en av fyra avdelningar inom tekniska kontoret. Kost och städ har ca 120 medarbetare varav 70 finns inom kosten. Varje dag lagar vi 5000 måltider till förskola, skola och äldreomsorg. Hos oss finns en ständig strävan efter att servera lagad mat från grunden med hög kvalitet på råvarorna - tillagade och serverade med kunskap och kärlek. Våra måltider ska vara goda, säkra, näringsriktiga och uppfylla våra matgästers behov.

Nu söker vi en driven och nytänkande kökschef till vår kommunala verksamhet med fokus på att ge allra bästa service till våra kunder/gäster.