Förskolechef/biträdande förskolechef till Oskarshamn

Förskolechef/biträdande förskolechef till Oskarshamn

Som förskolechef/biträdande förskolechef i vår kommun har du i uppdrag att leda den pedagogiska verksamheten utifrån skollag och läroplan. Du har ett övergripande ansvar för personal, ekonomi och arbetsmiljö. I din profession driver och utvecklar du verksamheten genom ett systematiskt uppföljnings- och kvalitetsarbete. Du kommer att ingå i ett kompetent team bestående av 9 förskolechefer som leds av verksamhetschefen. Förskolorna i Oskarshamns kommun är rikt utrustade med digitala verktyg, i en förskolechefs uppdrag ingår det även att leda arbetet med hur digitala verktyg kan göra skillnad för både barn och pedagogers lärande. I din roll ingår också utvecklingen av förskolans arbete med att skapa förutsättningar för barns lärande genom pedagogiska miljöer och material. Som förskolechef har du stöd av administratör, HR-specialist och ekonom. Om du anställs som biträdande förskolechef så har du möjlighet att, med gott stöd, växa in i rollen som förskolechef.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en förskollärarutbildning och/eller annan pedagogisk högskoleutbildning som arbetsgivaren finner likvärdig. Meriterande om du genomgått rektorsprogrammet eller Skolverkets förskolechefskurs. Du har erfarenhet av pedagogiskt arbete inom utbildningsverksamheten som exempelvis förskolan, gärna med erfarenhet av arbete som förskolechef. Önskvärt om du varit delaktig i pedagogiskt utvecklingsarbete i förskolan. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som: * är social och kommunikativ med förmåga att skapa goda relationer * bemöter omgivningen med ödmjukhet och optimism * är tydlig och strukturerad * har lätt för att initiera, leda och driva utvecklingsarbete * är kvalitetsmedveten och målinriktad Varmt välkommen med din ansökan!

Som medarbetare hos oss erbjuds du bl.a. * Ett flexibelt arbetstid och friskvårdsavtal * Introduktion och mentorskap * Nyinflyttarträffar och information om boende för dig som flyttar hit Om du erbjuds en anställning inom Bildningsförvaltningen så är du skyldig att visa upp ett utdrag ur polisens belastningsregister Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.
Mer info
Kontaktperson Ulrika Mellblom
Telefon 0491-76 49 01
Område Oskarshamn
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Utbildning, Administration & Ledning, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Hos oss på Oskarshamns kommun får du möjlighet att utvecklas i din yrkesroll. Oskarshamns kommun utsågs 2016 till en av de 50 mest spännande arbetsgivarna inom offentlig sektor. Det är våra egna medarbetare som har gett oss högt betyg, framför allt för att vi har kreativ arbetsmiljö med spännande och meningsfulla jobb. Vi får också högt betyg för att vi är goda kollegor som skapar trivsel på arbetsplatsen. Oskarshamn har ett urstarkt näringsliv med energifokus, ett fantastiskt kust- och inland och ett rikt kultur- och fritidsliv.
Oskarshamns kommun arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet. Vi vill tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald kan tillföra verksamheten.

Oskarshamns kommuns förskolor är i ständig utveckling med syfte att skapa en förskola som är lärorik, trygg och spännande för alla barn som deltar. På kommunens 18 förskolor finns det ca 1300 barn och verksamheterna är placerade i tätorten, runt innerstaden samt i våra närsamhällen. Nu söker vi en förskolechef/biträdande förskolechef som med engagemang och arbetsglädje vill bidra med ytterligare kvalité till vårt verksamhetsområde.

Som förskolechef/biträdande förskolechef i vår kommun är du bärare av värden som handlar om ett nära ledarskap och en nyfikenhet till lust att lära. Du är med och skapar förutsättningar för delaktighet och inflytande för både barn, föräldrar och personal. I befattningen som förskolechef/biträdande förskolechef har du ett engagemang för en hållbar framtid. Du har engagemang för ett inspirerande arbete kopplat till miljö och material samt brinner för ett utforskande och projekterande arbetssätt med tillhörande pedagogisk dokumentation. Hos oss erbjuds du spännande utveckling med fokus på att ge våra barn den bästa grund för sitt livslånga lärande.