Enhetschef till Omsorg för personer med funktionsnedsättning, OF

Enhetschef till Omsorg för personer med funktionsnedsättning, OF

Nu söker vi en enhetschef till oss på OF. Som enhetschef hos oss ingår du i ledningsgruppen och du är underställd områdeschefen med ett ansvar att verkställa beslut inom LSS. Ansvarsområdet är tre LSS-boenden vilket kommer innebära att du blir chef för ca 30 medarbetare. Ett LSS-boende är alldeles nyöppnat, med inriktning unga vuxna med olika funktionsnedsättningar. OF:s verksamhet växer och det pågår ständiga utvecklingsarbeten där vi försöker ta tillvara olika enhetschefers kompetens och erfarenhet inom olika områden så att det ska bli så optimalt som möjligt för verksamheterna. I ditt uppdrag ingår det att du ska omvandla politiskt fastställda mål till effektiv verksamhet. I enhetschefens ansvar ingår det en ekonomisk planering, uppföljning samt en verksamhetsuppföljning. Du kommer att ha ett ekonomi- och personalansvar inom ditt område med tillhörande verksamhets- och arbetsmiljöansvar. Inom verksamheten OF vill vi ständigt ligga i framkant och driva utvecklingsarbeten och där har du som enhetschef en viktig roll att fylla.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en adekvat högskoleutbildning och med en tidigare erfarenhet av arbetsledning så väl som av verksamheter inom LSS. Erfarenhet av budgetansvar ser vi som meriterande. Tjänsten kräver att du är strukturerad och organiserad med ett gott sinne för administration. Du har en mycket god förmåga att skapa goda relationer vilket leder till att du har lätt för att kommunicera men även samarbeta med andra. Ditt ledarskap skapar delaktighet och ansvarstagande ute i organisationen. Du är aktiv, lyhörd och närvarande som ledare med en förmåga att hantera så väl sakfrågor som medarbetare på ett professionellt sätt. Som enhetschef är det viktigt att du behärskar svenska språket och kan uttrycka dig väl i tal så väl som i skrift. Vi använder oss utav en mängd olika datasystem som exempelvis Besched, WinLas, eCompanion och Treserva. Det är därför viktigt att du, förutom en grundläggande datavana, lätt kan ta dig an olika datasystem. Körkort B är ett krav. I ditt arbete har du stöd av HR-specialist, ekonom och framförallt av ditt team. Vi kommer att använda oss av löpande rekrytering så välkommen in med din ansökan redan idag. Intervjuer kommer att hållas den 18/6.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka via söklänken och inte via e-post eller pappersformat. Ansökningarna behandlas löpande vartefter de inkommer. Vi har rökfri arbetstid. Vi erbjuder ett flexibelt friskvårdsavtal. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.
Mer info
Kontaktperson Harriet Hveen Hugosson
Telefon 0491 886 08
Område Oskarshamn
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 24 juni (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Hos oss på Oskarshamns kommun får du möjlighet att utvecklas i din yrkesroll. Oskarshamns kommun utsågs 2016 till en av de 50 mest spännande arbetsgivarna inom offentlig sektor. Det är våra egna medarbetare som har gett oss högt betyg, framför allt för att vi har kreativ arbetsmiljö med spännande och meningsfulla jobb. Vi får också högt betyg för att vi är goda kollegor som skapar trivsel på arbetsplatsen. Oskarshamn har ett urstarkt näringsliv med energifokus, ett fantastiskt kust- och inland och ett rikt kultur- och fritidsliv. Oskarshamns kommun arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet. Vi vill tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald kan tillföra verksamheten. Omsorg för personer med funktionsnedsättning, OF, är ett utav fyra områden inom Socialförvaltningen. Här ansvarar vi för att ge personer med funktionsnedsättning det stöd som de är i behov av för att kunna leva ett självständigt liv. Här finns bostäder med särskild service, för de med psykisk ohälsa men även för de med olika funktionsnedsättningar. Inom OF har vi även också korttidsboende för barn och ungdomar, daglig verksamhet, sysselsättning, boendestöd och personlig assistans. OF verkställer också beslut om ledsagarservice, avlösarservice, stödfamilj och kontaktperson.