Enhetschef till Äldreomsorgen

Enhetschef till Äldreomsorgen

Som enhetschef kommer du att ansvara för verksamheter inom äldreomsorgen i Oskarshamns kommun. Du är underställd sektionschefen och kommer att ha ett ledaransvar för ca 35 medarbetare. Förutom personalansvar ingår det verksamhets- och ekonomiansvar vilket innebär att du utvecklar, planerar och följer upp. I ditt arbete bidrar du med att politiskt fastställda mål omvandlas till effektiv verksamhet. Tillsammans med ledning och övriga samverkansparter ser du till att äldreomsorgens verksamhet fortsätter att vara framåtskridande och kvalitetssäkrad.

Kvalifikationer
Du har en adekvat högskoleutbildning, meriterande om du har erfarenhet av personalansvar och kunskap om den lagstiftning som styr vår verksamhet. I det utvecklingsarbete som pågår behöver du ha goda förkunskaper gällande äldreomsorgens förändringsarbete. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att ha arbetat i en politikerstyrd organisation. B körkort erfordras eftersom du behöver förflytta dig geografiskt till olika platser/verksamheter inom kommunen. I din roll som enhetschef intar du ett coachande ledarskap och främjar för samarbete, inflytande och delaktighet. Du har lätt för att sprida arbetsglädje och får dina medarbetare att utvecklas och växa. Tjänsten kräver att du är en noggrann administratör, du är strukturerad och organiserad med tillhörande analytisk förmåga. I ditt uppdrag ingår det varierad dokumentation varför du behöver kunna formulera dig väl i både tal och skrift på svenska. Förutom grundläggande datavana behöver du kunna ta dig an olika sorters datasystem, vi använder oss exempelvis av Besched, WinLas, Treserva och eCompanion. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som: * är social och kommunikativ med förmåga att skapa goda relationer * bemöter omgivningen med ödmjukhet och optimism * är tydlig och lyhörd med god självkännedom * har lätt för att initiera, leda och driva utvecklingsarbete * är kvalitetsmedveten och målinriktad Vi använder oss av en löpande rekryteringsprocess så vi hoppas att du som är intresserad registrerar din ansökan så snart som möjligt.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka via söklänken och inte via e-post eller pappersformat. Som medarbetare hos oss erbjuds du: - Ett flexibelt arbetstidsavtal - Ett flexibelt friskvårdsavtal - Introduktion och mentorskap - Kompetensutveckling med personliga utvecklingsmöjligheter - Byte av semesterdagstillägg mot extra semesterdagar - 25 semesterdagar per år, efter 40 år fyllda tillkommer ytterligare 6 dagar - Nyinflyttarträffar och information om boende för dig som flyttar hit Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.
Mer info
Kontaktperson Karin Torstensson
Telefon 0491-76 44 03
Område Oskarshamn
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Hos oss på Oskarshamns kommun får du möjlighet att utvecklas i din yrkesroll. Oskarshamns kommun utsågs 2016 till en av de 50 mest spännande arbetsgivarna inom offentlig sektor. Det är våra egna medarbetare som har gett oss högt betyg, framför allt för att vi har kreativ arbetsmiljö med spännande och meningsfulla jobb. Vi får också högt betyg för att vi är goda kollegor som skapar trivsel på arbetsplatsen. Oskarshamn har ett urstarkt näringsliv med energifokus, ett fantastiskt kust- och inland och ett rikt kultur- och fritidsliv. Oskarshamns kommun arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet. Vi vill tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald kan tillföra verksamheten. Äldreomsorgen (ÄO) är ett av fyra områden inom Socialförvaltningen. Det är vår största verksamhet med ca 700 anställda och omfattar boende, hemtjänst, aktivering samt biståndshandläggning. Äldreomsorgen samverkar i olika frågor med diverse områden, förvaltningar, landsting och myndigheter. Hos oss är värdegrunden viktig - den präglar allt vi gör och fungerar som vår ledstjärna. Nu söker vi en engagerad enhetschef som vill ingå i vårt team. Precis som oss brinner du för att vidareutveckla äldreomsorgen och vill bidra till att våra äldre får ett meningsfullt liv.