Elevcoach till Rödsleskolan

Elevcoach till Rödsleskolan

Om arbetsplatsen
Varmt välkommen till Oskarshamns kommun! Vi är så glada att du har planer på att börja jobba hos oss. Här ger vi våra medarbetare möjlighet att utvecklas med en framtidstro och en Vi-känsla. Platsen Oskarshamns kommun är en varm oas i havsnära miljö med 32 mil kust och över 5000 öar. Vårt näringsliv är spännande, energiskt och det blomstrande förenings- och kulturlivet gör oss till en evenemangsstad att räkna med nu och i framtiden. Här är det nära till allt och lätt att leva ett gott liv. Rödsleskolan är en F-9 skola belägen intill natursköna Döderhultsdalen ca 4 km från centrala Oskarshamn. Vår skola har runt 750 elever samt en tillhörande grundsärskola (åk 1-9) som består av ca 20 elever. Hela området jobbar utifrån visionen "Ett gott liv" och för oss är varje dag en viktig dag. Våra elever och medarbetare ska må bra i våra verksamheter och vi lägger stort fokus på att skapa värdefulla relationer med tillhörande goda resultat.

Arbetsuppgifter
Till Rödsleskolan årskurs 7-9 söker vi nu dig som vill arbeta som elevcoach. Fokus kommer att vara på elevernas närvaro, måluppfyllse och studieteknik. Det är viktigt att du socialiserar, iaktar och finns till för alla högstadiets elever. Huvudsakliga arbetsuppgifter: * coacha och undervisa elever i små och stora grupper * studiestöd hitta flexibla och individuella lösningar * motiverande, coachande och vägledande samtal * uppföljning av frånvaro både anmäld och oanmäld * stöd till lärare och annan personal kring motivation och förebyggande arbete * finnas med som stöd kring planering, genomförande och utvärdering av undervisningen för elever Ditt uppdrag hos oss är att lägga grunden till ett Gott Liv för de elever du möter. Du ingår i ett arbetslag med pedagoger. Tillsammans med arbetslaget och i ämnesgrupper arbetar du och dina kollegor för att främja elevernas utveckling mot målen. Gott samarbete och stöd erbjuds i både arbetslaget och i ämneslaget. Vi har stor pedagogisk frihet med fokus på kunskapskraven. Alla elever i åk 7-9 har en egen dator. Samtliga klassrum är utrustade med ljudanläggning och projektor. Pedagogerna har en egen arbetsdator och arbetstelefon.

Kvalifikationer
Vi söker dig med gymnasieexamen. Det är viktigt för oss att du är lyhörd, kreativ och möter varje elev utifrån elevens förutsättningar. Du är en social lagspelare, trygg och lösningsorienterad person med ett positivt förhållningssätt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet såsom handlingskraftig, relationsskapande och förmåga att bygga broar med ungdomar. Att du arbetar professionellt utifrån styrdokument, evidensbaserad kunskap, aktuell forskning samt är en van IKT-användare ser vi som en självklarhet.

Övrigt
Vi rekryterar löpande så välkommen med din ansökan redan idag! För att kunna bli aktuell för en anställning behöver du kunna visa upp följande utdrag ur belastningsregistret. För arbete inom skola eller förskola. Detta hittar du under https://polisen.se/Service/Belastningsregistret-begar-utdrag/ Vi har rökfri arbetstid. Vi erbjuder ett flexibelt friskvårdsavtal. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.
Mer info
Kontaktperson Matilda Bladås
Telefon 0491-88 372
Område Oskarshamn
Yrkesroll Utbildning
Typ av anställning Heltid, Deltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 20 okt 2019 (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Varmt välkommen till Oskarshamns kommun! Vi är så glada att du har planer på att börja jobba hos oss. Här ger vi våra medarbetare möjlighet att utvecklas med en framtidstro och en vi-känsla. Platsen Oskarshamns kommun är en varm oas i havsnära miljö med 32 mil kust och över 5 000 öar. Vårt näringsliv är spännande, energiskt och det blomstrande förenings- och kulturlivet gör oss till en evenemangsstad att räkna med nu och i framtiden. Här är det nära till allt och lätt att leva ett gott liv.