Elevassistent till Bockaraskolan

Elevassistent till Bockaraskolan

Om arbetsplatsen
Varmt välkommen till Oskarshamns kommun! Vi är så glada att du har planer på att börja jobba hos oss. Här ger vi våra medarbetare möjlighet att utvecklas med en framtidstro och en Vi-känsla. Platsen Oskarshamns kommun är en varm oas i havsnära miljö med 32 mil kust och över 5000 öar. Vårt näringsliv är spännande, energiskt och det blomstrande förenings- och kulturlivet gör oss till en evenemangsstad att räkna med nu och i framtiden. Här är det nära till allt och lätt att leva ett gott liv. Söker du en spännande arbetsplats där det finns utrymme att utvecklas och vara med och påverka? Vill du arbeta inom skolans värld där vi utmanar varandra och känner arbetsglädje? Vill du arbeta på en arbetsplats där vi kan, vill och vågar? Bockaraskolan är då det självklara valet! Hos oss är alla barn våra barn och vi gör allt vad vi kan för att vara en tillgänglig skola för alla, alltid! Bockaraskolan är en mindre skola med 45 elever i årskurs F-6. Vi har tre klasser; FKL, årskurs 1-3 och årskurs 4-6. Gruppstorlekarna ligger på 7-22 elever. Det ges möjlighet att dela eleverna i mindre grupper under skoldagen. På skolan finns också fritidshemmet Talldungen, där ca 30 elever är inskrivna. Skolan ligger mitt i Bockara med närhet till busshållsplats. Vi har skog och natur runt hörnet.

Arbetsuppgifter
Du ska arbeta som elevassistent till en elev i de lägre årskurserna. Du ska vara ett stöd under elevens dag i skolan samt på fritidshemmet. Stöd både i det sociala samspelet och med inhämtning av kunskap.

Kvalifikationer
Vi ser gärna att du som söker har erfarenhet av arbete med elever inom NPF-området. Vi tror att du: * är bra på konflikthantering * är bra på att bygga relationer * har ett lågaffektivt bemötande * har en god förmåga att arbeta både självständigt och tillsammans med andra * är duktig på att planera och genomföra ditt arbete med ett inkluderande förhållningssätt * är tydlig, strukturerad och intresserad av att nå eleverna för att de ska få en bra vistelse på sin skola eller sitt fritidshem * känner ett engagemang, har en lust och känner ett driv av att få vara med och göra skillnad för dessa elever * ser elevers olika behov och utifrån det skapar kreativa lärmiljöer. Det är viktigt för oss att du är lyhörd, kreativ och möter varje elev utifrån dennes förutsättning. Du är en social lagspelare, en trygg och lösningsorienterad person med ett positivt förhållningssätt. Du kan uttrycka dig väl i tal och i skrift samt är en van IT-användare med erfarenhet av att använda olika digitala verktyg. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt
Vi tillämpar löpande rekrytering så välkommen med din ansökan redan idag! För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka via söklänken och inte via e-post eller pappersformat. För att kunna bli aktuell för en anställning behöver du kunna visa upp följande utdrag ur belastningsregistret: För arbete inom skola eller förskola. Detta hittar du under https://polisen.se/Service/Belastningsregistret-begar-utdrag/ Vi har rökfri arbetstid. Vi erbjuder ett flexibelt friskvårdsavtal. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.
Mer info
Kontaktperson Malin Bredhammar
Telefon 0491-886 13
Område Oskarshamn
Yrkesroll Utbildning
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 27 okt 2019 (9 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Varmt välkommen till Oskarshamns kommun! Vi är så glada att du har planer på att börja jobba hos oss. Här ger vi våra medarbetare möjlighet att utvecklas med en framtidstro och en vi-känsla. Platsen Oskarshamns kommun är en varm oas i havsnära miljö med 32 mil kust och över 5 000 öar. Vårt näringsliv är spännande, energiskt och det blomstrande förenings- och kulturlivet gör oss till en evenemangsstad att räkna med nu och i framtiden. Här är det nära till allt och lätt att leva ett gott liv.