Byggnadsinspektör till Oskarshamns kommun

Byggnadsinspektör till Oskarshamns kommun

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är handläggning av de tekniska delarna i bygglovs- och anmälningsärenden. Du kommer även att: * Leda tekniskt samråd och besluta om kontrollplaner. * Göra arbetsplatsbesök. * Fatta beslut om startbesked, hålla slutsamråd och ge slutbesked. En viktig uppgift är också att lämna råd och upplysningar i byggfrågor samt vara delaktig i vårt tillsynsarbete. Arbetet bedrivs självständigt med stort eget ansvar tillsammans med övriga medarbetare på förvaltningen. I tjänsten ingår att fatta självständiga beslut i enlighet med gällande lagstiftning och delegationer. Tjänsten ingår i ett arbetslag som består av byggnadsinspektörer, bygglovsarkitekt bygglovshandläggare och en bygglovsadministratör. I övrigt på samhällsbyggnadskontoret förekommande uppgifter kommer också att ingå i tjänsten.

Kvalifikationer
Du som söker är utbildad byggnadsingenjör, bygglovshandläggare/byggnadsinspektör, kontrollansvarig eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du behärskar även de formella reglerna för byggprocessen enligt plan- och bygglagen och dess följdförfattningar. Du har utöver detta erfarenhet av myndighetsutövning inom liknande arbete. Det är meriterande med kunskaper i systemen ByggR och Public 360. Arbetet kräver att du har god förmåga att kommunicera i både tal och skrift. Personliga egenskaper som nogrannhet, strategiskt tänkande, servicekänsla god samarbetsförmåga värdesätts högt. B-körkort är ett krav.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka via söklänken och inte via e-post eller pappersformat. Vi har rökfri arbetstid. Vi erbjuder ett flexibelt friskvårdsavtal. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst. Löpande rekrytering kommer att tillämpas, så välkommen med din ansökan redan idag!
Mer info
Kontaktperson Kristina Erlandsson
Telefon 0491-76 45 64
Område Oskarshamn
Yrkesroll Bygg & Hantverk, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 22 mars (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Varmt välkommen till Oskarshamns kommun! Vi är så glada att du har planer på att börja jobba hos oss. Här ger vi våra medarbetare möjlighet att utvecklas med en framtidstro och en Vi-känsla. Platsen Oskarshamns kommun är en varm oas i havsnära miljö med 32 mil kust och över 5000 öar. Vårt näringsliv är spännande, energiskt och det blomstrande förenings- och kulturlivet gör oss till en evenemangsstad att räkna med nu och i framtiden. Här är det nära till allt och lätt att leva ett gott liv. Miljö- och byggavdelningen handlägger myndighetsärenden inom bland annat plan- och bygglagen, miljöbalken och livsmedelslagen med tillhörande följdförfattningar. Avdelningen består av totalt 17 medarbetare inom områdena miljö och bygg och nu har du chansen att bli en del av detta härliga gäng.