Brandingenjör sökes till Oskarshamn

Brandingenjör sökes till Oskarshamn

Om arbetsplatsen
Varmt välkommen till Oskarshamns kommun! Vi är så glada att du har planer på att börja jobba hos oss. Här ger vi våra medarbetare möjlighet att utvecklas med en framtidstro och en Vi-känsla. Platsen Oskarshamns kommun är en varm oas i havsnära miljö med 32 mil kust och över 5000 öar. Vårt näringsliv är spännande, energiskt och det blomstrande förenings- och kulturlivet gör oss till en evenemangsstad att räkna med nu och i framtiden. Här är det nära till allt och lätt att leva ett gott liv. Oskarshamns räddningstjänst består av två heltidsstationer, en i Oskarshamn och en vid kärnkraftverket i Simpevarp. Tjänstens placering är vid brandstationen i Oskarshamn. Vi har även deltidsstationer i Oskarshamn och Kristdala samt ett brandvärn i Bockara. På stationen i Oskarshamn är räddningstjänsten samlokaliserad med landstingets ambulansverksamhet. För närvarande är vi 107 anställda, varav 40 stycken är deltidsbrandmän. Enheten för samhällsskydd ansvarar för den brand- och olycksförebyggande verksamheten på Räddningstjänsten. I uppdraget ingår myndighetsutövning enligt LSO och LBE, samverkan med andra förvaltningar och myndigheter, insatsutvärdering och olycksundersökning, projekt inom ramen för LSO och LBE m.m. Sedan 2016 ingår vi i en samverkan med Mönsterås och Högsbys Räddningstjänster både operativt, genom en gemensam befälsorganisation, och för förebyggande verksamhet.

Arbetsuppgifter
Som brandingenjör på Räddningstjänsten Oskarshamn så kommer du tillsammans med dina kollegor arbeta för en tryggare och säkrare verklighet för invånare och besökare i Oskarshamns kommun. Räddningstjänsten strävar efter att stärka den enskildes förmåga genom hembesök, brandutbildningar, informationstillfällen m.m. Genom rättsäker myndighetsutövning vid tillsyn enligt LSO och LBE samt genom aktivt deltagande i ex. plan- och byggprocessen så arbetar vi för att öka brandsäkerheten och minska riskerna i kommunen. Oskarshamns kommun har en varierande riskbild med flertalet verksamheter som bedöms som farlig verksamhet enligt LSO, varav fem även är Sevesoanläggningar. Som brandingenjör hos oss får du en varierande arbetsdag. Tjänsten anpassas i viss mån efter personen som anställs men arbetsuppgifter som ingår är tillsyn enligt LSO 2:2, LSO 2:4 och LBE, tillståndsgivning enligt LBE, kontakt med andra förvaltningar och myndigheter i remissförfaranden, insatsutvärdering och olycksundersökning m.m. Även att driva projekt inom ramen för LSO eller LBE kan ingå i tjänsten. I tjänsten ingår operativ tjänstgöring som inre befäl eller yttre befäl i beredskap efter introduktion. Vill du arbeta där du kan utvecklas och bidra till utveckling så är det här jobbet för dig.

Kvalifikationer
Du har en brandingenjörsexamen samt genomgår/genomgått påbyggnadsutbildning i räddningstjänst för brandingenjörer. Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper och din lämplighet. För oss är det viktigt att du har lätt för att samarbeta men även kan arbeta självständigt. Du är kommunikativ med goda kunskaper i svenska - såväl i tal som i skrift. Som person visar du lugn och stabilitet i pressade situationer. I Oskarshamns kommun rekryterar vi medarbetare med olika bakgrund, kunskap och kompetens för att skapa mångfald. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.

Övrigt
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka via söklänken och inte via e-post eller pappersformat. Vi har rökfri arbetstid. Vi erbjuder ett flexibelt friskvårdsavtal. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.
Mer info
Kontaktperson Sabine Hedlund
Telefon 0491-76 40 69
Område Oskarshamn
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör, Säkerhet & Skydd, Brandkår, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 29 aug 2019 (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Varmt välkommen till Oskarshamns kommun! Vi är så glada att du har planer på att börja jobba hos oss. Här ger vi våra medarbetare möjlighet att utvecklas med en framtidstro och en vi-känsla. Platsen Oskarshamns kommun är en varm oas i havsnära miljö med 32 mil kust och över 5 000 öar. Vårt näringsliv är spännande, energiskt och det blomstrande förenings- och kulturlivet gör oss till en evenemangsstad att räkna med nu och i framtiden. Här är det nära till allt och lätt att leva ett gott liv.