Bibliotekarie

Bibliotekarie

Om arbetsplatsen
Varmt välkommen till Oskarshamns kommun! Vi är så glada att du har planer på att börja jobba hos oss. Här ger vi våra medarbetare möjlighet att utvecklas med en framtidstro och en Vi-känsla. Platsen Oskarshamns kommun är en varm oas i havsnära miljö med 32 mil kust och över 5000 öar. Vårt näringsliv är spännande, energiskt och det blomstrande förenings- och kulturlivet gör oss till en evenemangsstad att räkna med nu och i framtiden. Här är det nära till allt och lätt att leva ett gott liv. Den här tjänsten som bibliotekarie har placering på Oscarsgymnasiet i Oskarshamn. Här finns både högskoleförberedande program och yrkesprogram, som även de kan ge högskolebehörighet. Dessutom erbjuds samtliga introduktionsprogram, gymnasiesärskola, vuxenutbildning och SFI. Totalt går det ca 1 400 elever på skolan. Här får de möjlighet att skaffa sig kunskaper och färdigheter inom det område som de brinner för, få en grund för att gå vidare i livet och förutsättningar för såväl fortsatta studier som ett spännande yrkesliv. Oscarsgymnasiet är Möjligheternas skola vi satsar på Dig, framtiden och världen.

Arbetsuppgifter
Som bibliotekarie hos oss kommer du tillsammans med en kollega att bemanna skolbiblioteket och fungera som pedagogisk resurs i verksamheten. Du kommer att stötta och handleda elever och lärare i det dagliga arbetet. Vanligt förekommande uppgifter är undervisning och handledning i informationssökning och källkritik, vägledning vid val av litteratur, inköp av litteratur samt handledning och felsökning av elevernas digitala verktyg. Tjänsten är ett vikariat med start 2020-01-07 eller enligt överenskommelse. Anställningen pågår till och med 2020-06-17.

Kvalifikationer
Vi söker dig som tycker om att jobba självständigt och kan fungera som en skolövergripande resurs i ett elevorienterat arbetssätt utifrån Läroplanen. Du har ett stort intresse för av litteratur samt medie- och informationskunskap samt kunskap om, och gärna erfarenhet av, att arbeta med olika digitala verktyg. Vana vid Googles program är därför meriterande. I arbetet som bibliotekarie bör du trivas med att träffa många människor, vara serviceinriktad och bra på att tala inför andra, i detta fall främst elever och lärare på skolan. Du är lyhörd för besökarnas behov och förutsättningar och har ett inkluderande arbetssätt. Du behöver ha en god språklig och kommunikativ förmåga, både i tal och skrift. Du har utbildning inom biblioteks- och informationsvetenskap eller annan utbildning som vi bedömer likvärdig för tjänsten. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Övrigt
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka via söklänken och inte via e-post eller pappersformat. Vi använder oss av en löpande rekryteringsprocess och ser därför gärna att du som är intresserad av tjänsten registrerar din ansökan så snart det är möjligt. Om du erbjuds tjänsten kommer du att behöva uppvisa utdrag från belastningsregistret. Vi har rökfri arbetstid. Vi erbjuder ett flexibelt friskvårdsavtal. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.
Mer info
Kontaktperson Niclas Hammar
Telefon 0491-76 45 01
Område Oskarshamn
Yrkesroll Administration, Arkiv & Bibliotek
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 1 nov 2019 (18 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Varmt välkommen till Oskarshamns kommun! Vi är så glada att du har planer på att börja jobba hos oss. Här ger vi våra medarbetare möjlighet att utvecklas med en framtidstro och en vi-känsla. Platsen Oskarshamns kommun är en varm oas i havsnära miljö med 32 mil kust och över 5 000 öar. Vårt näringsliv är spännande, energiskt och det blomstrande förenings- och kulturlivet gör oss till en evenemangsstad att räkna med nu och i framtiden. Här är det nära till allt och lätt att leva ett gott liv.