Arbetsterapeut till Rehabenheten

Arbetsterapeut till Rehabenheten

Som arbetsterapeut gör du bedömning av aktivitetsförmåga, viss rehabilitering och habilitering samt vid behov hjälpmedelsutprovning. I ditt arbete har du frihet att planera dina insatser utifrån kommunens hälso- och sjukvårdsuppdrag. Du ansvarar för patienter inom ett geografiskt område som kan innebära att du arbetar med patienter i ordinärt och särskilt boende, korttidsboende, bostäder med särskild service och på daglig verksamhet. I det dagliga arbetet ingår det att instruera och handleda patient, anhörig och personal inom ÄO och OF. I vårt uppdrag ingår det också att utbilda personal inom ÄO och OF i förflyttningskunskap. Vi har en kompetensutvecklingsplan som revideras vart tredje år.

Kvalifikationer
Du som söker är legitimerad arbetsterapeut och intresserad av att arbeta med personer i alla åldrar med nedsatta funktioner. Önskvärt om du har erfarenhet av arbete som arbetsterapeut inom den kommunala hälso- och sjukvården. Hos oss strävar vi efter att öka rehabiliteringstänket samt utveckla samarbete inom kommunen, du som söker måste därför vara öppen för samverkan med olika yrkeskategorier inom ÄO och OF. Du kan formulera dig väl i tal och skrift på svenska samt har god datavana. Önskvärt om du har erfarenhet att arbeta med de dataprogram som används inom Rehabenheten tex Treserva, Websesam. Körkort B är ett krav för att kunna utföra arbetet. Stor vikt läggs vid din personliga lämplighet. Vi vill att du har en positiv grundsyn, är engagerad och gärna delar med dig av din kunskap. Du skapar relationer för ett bra samarbete både internt och externt med patienten i fokus. Arbetet kräver även att du är strukturerad, flexibel och självständig. Vi använder oss av löpande rekryteringsprocess, vi hoppas att du som är intresserad av tjänsten registrerar din ansökan så snart som möjligt. Varmt välkommen!

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.
Mer info
Kontaktperson Karin Nilsson
Telefon 0491-76 47 34
Område Oskarshamn
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Sjukgymnastik & Rehab, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 21 juni (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Hos oss på Oskarshamns kommun får du möjlighet att utvecklas i din yrkesroll. Oskarshamns kommun utsågs 2016 till en av de 50 mest spännande arbetsgivarna inom offentlig sektor. Det är våra egna medarbetare som har gett oss högt betyg, framför allt för att vi har kreativ arbetsmiljö med spännande och meningsfulla jobb. Vi får också högt betyg för att vi är goda kollegor som skapar trivsel på arbetsplatsen. Oskarshamn har ett urstarkt näringsliv med energifokus, ett fantastiskt kust- och inland och ett rikt kultur- och fritidsliv. Oskarshamns kommun arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet. Vi vill tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald kan tillföra verksamheten. Hälso- och sjukvårdsenheten (HSE) är ett eget verksamhetsområde inom socialförvaltningen som ansvarar för den hälso- och sjukvård som bedrivs inom äldreomsorgen (ÄO) och området för personer med funktionsnedsättning (OF). I HSE, ÄO och OF samarbetar flera yrkesgrupper med patienten i fokus. HSE består av en rehabenhet och en sjuksköterskeenhet. Rehabenheten finns organisatoriskt samlade i gemensamma lokaler och där arbetar arbetsterapeuter, fysioterapeuter, hjälpmedelsassistenter, hjälpmedelsreparatör, gymnastikbiträde och syn- och hörselinstruktör. Vi söker nu en kollega då en av våra arbetsterapeuter ska vara föräldraledig.