1:e Socialsekreterare till utredningsenheten barn och familj

1:e Socialsekreterare till utredningsenheten barn och familj

Utredningsenheten består av 2 socialsekreterare med mottagningsfunktion, 9 socialsekreterare, 1:e socialsekreterare samt enhetschef. Socialsekreterarna i utredningsenheten arbetar med att utreda barn och ungdomars situation, utifrån risk och skydd, samt att följa upp öppenvårdsinsatser. Som vikarierande 1:e socialsekreterare ingår följande arbetsuppgifter: - arbetsleda socialsekreterarna i det dagliga arbetet - nära samarbete med enhetschef och övrig arbetsledning inom barn och familj - samverka internt och externt - viss handläggning - omvärldsbevaka

Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad socionom med erfarenhet av arbete inom barn och familj. Vi ser det som meriterande om du är van att arbeta utifrån BBIC. Du är strukturerad, kvalitetsmedveten och tar initiativ till att lösa problem. Dokumentation är ett återkommande inslag, därför behöver du kunna kommunicera väl i tal och skrift, på svenska. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet, för oss är det viktigt att du är en trygg och positiv lagspelare som kan skapa hållbara relationer. Du har god förmåga att hantera stressade situationer och anpassar dig väl till rådande omständigheter. Körkort B krävs. Som medarbetare hos oss erbjuder vi dig engagerade kollegor. Under hösten kommer vi att fördjupa vår kunskap gällande anknytningsteori. Låter detta som ett spännande uppdrag? Vänta då inte med din ansökan då löpande rekrytering kan komma att ske.

Vi har rökfri arbetstid. Vi erbjuder ett flexibelt friskvårdsavtal. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.
Mer info
Kontaktperson Catharina Högstedt
Telefon 0491-76 47 71
Område Oskarshamn
Yrkesroll Administration, Sekreterare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 23 sept (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Hos oss på Oskarshamns kommun får du möjlighet att utvecklas i din yrkesroll. Oskarshamns kommun utsågs 2016 till en av de 50 mest spännande arbetsgivarna inom offentlig sektor. Det är våra egna medarbetare som har gett oss högt betyg, framför allt för att vi har kreativ arbetsmiljö med spännande och meningsfulla jobb. Vi får också högt betyg för att vi är goda kollegor som skapar trivsel på arbetsplatsen. Oskarshamn har ett urstarkt näringsliv med energifokus, ett fantastiskt kust- och inland och ett rikt kultur- och fritidsliv. Oskarshamns kommun arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet. Vi vill tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald kan tillföra verksamheten. Socialförvaltningen är en av de större arbetsplatserna i kommunen. Inom socialförvaltningens Individ och Familjeomsorg (IFO) finns det tre enheter som arbetar med ärenden gällande barn och familj; en utredningsenhet, en placeringsenhet samt en råd och stödenhet. Till utredningsenheten söker vi nu en vikarierande 1:e socialsekreterare, då nuvarande 1:e socialsekreterare kommer att vara föräldraledig.