Är du vår nya Fastighetschef?

Är du vår nya Fastighetschef?

I rollen som Fastighetschef på Tekniska kontoret blir du en viktig nyckelspelare och får arbeta brett och varierande. I stora drag handlar ditt arbete om att planera, utveckla och förvalta kommunens samlade fastighetsbestånd. Du har ett helhetsansvar för ekonomin avseende budget, uppföljning och resultat. I uppdraget fungerar du som ombud i byggnadsprojekt samt ansvarar för att förhandla och teckna hyreskontrakt. Självklart så säkerställer du att vi följer myndighetskrav inom bland annat miljö, ventilation, el, brand och säkerhet. Du kommer att ansvara för ett team om 7 personer bestående av förvaltare, byggprojektledare, driftchef mm. Fastighetsavdelningen består av totalt 38 personer som är underställda dig. Det innebär att du har fullt personal, verksamhets- och arbetsmiljöansvar. Ditt uppdrag som chef bygger på att du leder, engagerar och motiverar dina medarbetare med syfte att skapa hög trivsel på arbetet. Tillsammans med dina medarbetare arbetar du för att kommunens verksamheter har ändamålsenliga lokaler och att de förvaltas med bra kvalitet med högsta möjliga kundnöjdhet.

Kvalifikationer
Din profil: Vi tror att du har en eftergymnasial utbildning med bygg- eller fastighetsteknisk inriktning, önskvärt med byggteknisk inriktning. Du har erfarenhet av byggprocessen, budgetarbete och ekonomisk uppföljning, upphandling - gärna med erfarenhet av LOU (lagen om offentlig upphandling) samt erfarenhet som beställare/ombud. Meriterande om du har erfarenhet och kunskap gällande fastighetsförvaltning, underhållsplanering och drift av fastigheter. Du behöver kunna formulera dig väl i tal och skrift på svenska samt kunna ta dig an diverse datasystem. I uppdraget kommer du bl.a. att komma i kontakt med Autocad, tidplaneringsprogram och Office-paketet. B-körkort erfordras. För att kunna ta dig an uppdraget krävs det att du har ledarskapserfarenhet, att du är affärsmässig och noggrann med god förmåga att samordna, koordinera och planera ditt och andras arbete. I din ledarroll är du engagerad, tydlig och flexibel. Du är prestigelös, kommunikativ och har en förmåga att motivera dina medarbetare. Hos oss erbjuds du ett berikande och omväxlande arbete där du får arbeta med kunniga, ansvarstagande och drivande medarbetare. Du kommer att få ta del av gott samarbete tillsammans med andra chefer i förvaltningens ledningsgrupp. Du erbjuds administrativt stöd, ett flexibelt arbetstidsavtal, friskvårdsbidrag samt byte av semesterdagstillägg mot extra semesterdagar.

B-körkort erfordras Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.
Mer info
Kontaktperson Richard Bergquist
Telefon 0491-881 66
Område Oskarshamn
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 23 jan (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Varmt välkommen till Oskarshamns kommun! Vi är så glada att du har planer på att börja jobba hos oss. Här ger vi våra medarbetare möjlighet att utvecklas med en framtidstro och en Vi-känsla. Platsen Oskarshamns kommun är en varm oas i havsnära miljö med 32 mil kust och över 5000 öar. Vårt näringsliv är spännande, energiskt och det blomstrande förenings- och kulturlivet gör oss till en evenemangsstad att räkna med nu och i framtiden. Här är det nära till allt och lätt att leva ett gott liv. Fastighetsavdelningen är en av fyra avdelningar inom Tekniska kontoret. Vi ansvarar för drift, skötsel och underhåll av kommunens fastighetsbestånd samt genomför ett stort antal ny- och ombyggnadsprojekt. Vi förvaltar skolor, förskolor, äldreboenden, förvaltningsbyggnader mm. Vår nuvarande fastighetschef tar nu klivet in i ett nytt uppdrag och i och med detta söker vi hans ersättare. Som fastighetschef hos oss kommer du att tillhöra ett kompetent och energifyllt team som brinner för utveckling och kvalitetssäkring.