Säljare

Säljare

Är du en engagerad Säljare med kompetens inom offert och kalkyl, som är nyfiken på nya spännande utmaningar?

Är du en relationsbyggare med ett stort eget driv och en förmåga att vidareutveckla dina kunder?Söker du ett företag med korta beslutsvägar, en tydlig vision och ett starkt utvecklingsfokus?Då kan det vara dig vi söker när vi fortsätter vår expansiva resa!
Vi expanderar vår verksamhet på östkusten och söker nu en säljare med erfarenhet av offert och kalkylarbete, till Elajo Mekanik AB i Oskarshamn.

Vi erbjuder
 • Ett öppet arbetsklimat med stark laganda där vi stöttar varandra och har kul tillsammans
 • Bred kunskap inom bolaget med fokus på teknikutveckling
 • En gemenskap och ett starkt affärsmannaskap
 • Möjlighet att kunna jobba lokalt och mot flera orter
 • Trygghet och stabilitet, där vi i år firar extra med vårt 60-årsjubileum!
 • Kollektivavtal, personalrabatter, friskvårdsbidrag och vår egna förmånsportal Elajo4U.
Mer om tjänsten
I rollen som Säljare kommer du ha en viktig del i att, tillsammans med ansvarig chef och kollegor i Oskarshamn, expandera och utveckla Elajo Mekaniks affär.
Du kommer att ingå i ett team med säljchef och projektledare, där du kommer ges möjlighet att arbeta både lokalt och över hela Sverige.
Tjänster varierar mellan att utföra säljarbete, kalkyl och offertarbete.
Du skall kunna vara självgående när det gäller kalkyl och offertarbete inom mekaniska tjänster. Därmed är kunskaper inom flera discipliner såsom elinstallation, mekanisk konstruktion och driftsättning även meriterade.

Ansvarsområden
 • Kalkylarbete och offertarbete inom små och stora projekt inom svets och mekaniska tjänster
 • Arbeta med nykundsbearbetning
 • Följa upp kalkyl och tidplan tillsammans med projektledare under projekt
 • Tillsammans med projektledare planera och förbereda installationer
Övriga förekommande arbetsuppgifter är att hantera kontrakt, riskanalyser etc.

Bakgrund och Kompetenser
Vi kommer lägga stor vikt vid din förmåga att kunna utveckla befintliga och nya affärer, där vi gärna ser att du är affärsmässig, konsultativ och kommunikativ.
Som person är du även en prestigelös lagspelare som vill bidra till ett positivt arbetsklimat.
Vi söker dig som är resultatinriktad med en god förmåga att prioritera din tid till att även kunna vara ute hos kund, för att skapa affärer. Du vet hur man vårdar kundrelationer och skapar ett mervärde och en tillväxt i vår befintliga affär samt tar tillvara och hittar möjligheter i att expandera och utveckla affärer.
Du har förmågan att ta tekniska diskussioner och kan se möjligheter i hur vi kan utveckla oss. Det är starkt meriterande om du även har goda relationer på marknaden och ett utvecklat nätverk.

För att lyckas i rollen ser vi att du:
 • har flerårig erfarenhet av en roll som Säljare med Kalkyl och offertarbete
 • har eftergymnasial examen inom för tjänsten relevant område
 • har goda ekonomikunskaper med erfarenhet av offert- och anbudsarbete
 • är obehindrad i svenska och engelska, i tal och skrift
 • goda datakunskaper och systemkännedom
 • B-körkort
Erfarenhet av Kalkyl och offertarbete inom petrokemi och pappersbruk är starkt meriterande.

Elajo värdesätter
Inom Elajo värdesätter vi att din personlighet stämmer överens med vår värdegrund, där våra värdeord är Engagemang, Utveckling och Öppenhet.
Vi värdesätter en rimlig balans mellan arbete-, privat- och familjeliv.
Vi eftersträvar en jämställd personalgrupp där mångfald råder. Det innebär för oss att alla medarbetare ska ha lika möjligheter och att olikheter ska finnas representerade, erkända och bejakade inom organisationen.

Om Elajo
Elajo är ett av Sveriges ledande el-, mekanik- och energiteknikföretag med ca 900 medarbetare och en omsättning på ca 900 miljoner. Företaget finns representerat på ett 40-tal orter och kan därför kombinera det stora företagets resurser med det lokala företagets flexibilitet och närvaro. Genom vår samlade kompetens kan vi leverera såväl specialisttjänster som helhetslösningar inom våra verksamhetsområden El & Energiteknik, Mekanik, Engineering samt vårt utbildningscentrum Etec.

Ansökan
Vi tar gärna emot din ansökan så snart som möjligt, urvalet sker löpande, där tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.
Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta service- och säljchef Kristofer Bard Ahlström på telefon 070-2032223.

Välkommen med din ansökan!
Inför denna rekrytering har Elajo tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför vänligt men bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringsbolag och liknande.
Mer info
Område Oskarshamn
Yrkesroll Försäljning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 24 dec (39 dagar kvar)
Visa var

Om arbetsgivaren

Elajo är ett av Sveriges ledande el-, mekanik- och energiteknikföretag med ca 900 medarbetare och en omsättning på ca 900 miljoner. Företaget finns representerat på ett 40-tal orter och kan därför kombinera det stora företagets resurser med det lokala företagets flexibilitet och närvaro.

Genom vår samlade kompetens kan vi leverera såväl specialisttjänster som helhetslösningar inom våra verksamhetsområden El & Energiteknik, Mekanik, Engineering samt vårt utbildningscentrum Etec.