Redovisningsspecialist till Lekolar i Osby

Redovisningsspecialist till Lekolar i Osby

Är du en senior redovisningsspecialist som är på jakt efter en ny intressant tjänst i ett bolag som är inne i en spännande fas med en bra tillväxt och lönsamhet och där man nyligen köpt Panduro? Då kanske tjänsten som redovisningsspecialist hos Lekolar skulle kunna vara något för just dig!

Närmsta chefen - Elisabeth Öhman säger "Som redovisningsspecialist kommer man att jobba nära mig och de andra i teamet och vara drivande i att effektivisera redovisningsprocesser genom att ifrågasätta det rådande samt vara med och skapa och sätta nya rutiner. Det är en viktig roll för att kunna bygga för framtiden."

Vad får dig att trivas hos uppdragsgivaren

Lekolar är ett bolag som finns i Osby men med internationell verksamhet, främst i de nordiska länderna. Bolaget har vuxit de senaste åren både genom organisk tillväxt och via förvärv. Arbetsmiljön kan beskrivas som dynamisk och med en tydlig utvecklingsresa där det senaste tillskottet i koncernen är Panduro. Rollen är en utökning och kommer att ingå i finansteamet i ett nära samarbete med två direkta kollegor och rapporterar till koncernredovisningschefen. I rollen kommer du även ha mycket samarbete ut i organisationens dotterbolag. Placering blir huvudsakligen i Osby, men det finns möjlighet till hybridlösning då det även finns ett kontor i Malmö.

Beskrivning av tjänsten

Som redovisningsspecialist är du expert inom organisationen avseende redovisningsfrågor kopplat till gällande regelverk så som IFRS och K3 samt skatt. Du jobbar proaktivt med att säkerställa att de koncernövergripande riktlinjerna är uppdaterade i enlighet med gällande standards. I din roll har du tät dialog med övriga ekonomer inom organisationen där du blir ett viktigt stöd i dessa frågor. Du kommer även att se över gällande rapporteringsprocesser och rutiner i syfte att förbättra och utveckla dessa. Utöver detta kommer du även att vara delaktig i såväl bokslut, rapportering som konsolidering av den nordiska koncernen.
Huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Följa upp, säkerställa och utveckla företagets redovisningsprocesser och rutiner
  • Vara delaktig i konsolidering och koncernrapportering
  • Delaktig i bolagens rapportering samt månads- och årsbokslut
  • Vara en drivande part i att utveckla företagets processer för intern kontroll
  • Uppdatera och underhålla Financial Manual med gällande redovisningsregler och processer
Vem är du?

Du har en akademisk examen inom ekonomi med minst 5 års relevant arbetslivserfarenhet inom redovisning och rapportering där vi gärna ser att du har jobbat med koncernredovisning tidigare. Du är väl uppdaterad på regelverken inom IFRS och K3 samt gällande skatteregler.
Vi söker dig som är noggrann och gillar att driva och utveckla processer där du genom ditt engagemang, kommunikation och din pedagogiska ådra kan få andra att vilja göra en förändring. Vidare har du ett intresse i att vara uppdaterad inom det senaste inom redovisningsregler och säkerställer att dessa implementeras i organisationen. Då du jobbar nära dina kollegor i teamet ser vi gärna att du är prestigelös, jordnära och har en vilja att dela med dig av din kompetens och en förmåga att skapa goda relationer på olika nivåer i organisationen.

Intresserad?

I denna rekrytering samarbetar Lekolar med Invici. Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringsansvarig Patrik Lilja, 0709-810048 alternativt Jeanette Wahrenberg, 0707-765091. Ansök snarast då intervjuer sker löpande, tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum som är 13 februari 2023.
Att ansöka tar endast ett par minuter och du behöver enbart uppge kontaktuppgifter samt bifoga ditt färdiga CV och ansökningsbrev. Följ anvisad länk.
Som en del i Invicis rekryteringsprocess genomförs bakgrundskontroll på slutkandidat.
Mer info
Kontaktperson Patrik Lilja
Telefon 070 981 00 48
Email Mejla Patrik Lilja
Område Osby
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Invici
Sista ansökningsdag 13 feb 2023 (13 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Lekolar vill väcka lusten att lära genom att utveckla lärande miljöer för barn och ungdomar i förskolan och skolan. Vi erbjuder mer än 30 000 produkter där var och en är noga utvald för att leva upp till de pedagogiska och hållbara krav som våra kunder ställer.
Vi har verksamhet i Sverige, Danmark, Norge och Finland och hos oss jobbar ca 350 dedikerade och värdefulla medarbetare. Sedan hösten 2022 är även Panduro, som erbjuder kreativa och pedagogiska produkter via butik och e-handel, en del av Lekolarkoncernen. Panduro med sina 650 medarbetare har verksamhet i Sverige, Danmark, Norge, Nederländerna och Belgien. Sortimentet består av cirka 18 000 artiklar.

På Invici är vi experter inom ekonomiområdet. Vår vision med Invici är ett konsult- och rekryteringsbolag för ekonomer där du som kund eller kandidat känner att vi förstår dina behov. Vi har suttit på liknande positioner som din och har därefter arbetat i rekryteringsbranschen under flera år.