Vi söker Produktchef för programmering och digitalisering

Vi söker Produktchef för programmering och digitalisering

Lekolar vill väcka lusten att lära genom att utveckla lärande miljöer för barn och ungdomar. Vi vill tänka annorlunda och vi har ambitionen att få varje unge att blomma. Vi erbjuder mer än 20 000 produkter där var och en är noga utvald för att leva upp till de pedagogiska och praktiska krav som våra kunder ställer. Vi har verksamhet i Sverige, Danmark, Norge och Finland och hos oss jobbar ca 300 dedikerade och värdefulla medarbetare. Vill du bli en av oss?

Ansvarsområde
I en föränderlig omvärld som ständigt ställer nya och högre krav, söker vi nu en produktchef med inköpsansvar. För att passa för den här rollen på Lekolar är du driven, teknisk kompetent, fokuserad på att hitta lösningar och gärna med erfarenhet från affär- och sortimentsutveckling. Du har förståelse för tendenser och trender som påverkar oss och det är mycket meriterande om du har erfarenhet av den pedagogiska arenan.

Arbetsuppgifter
Du kommer att ha fullt sortimentsansvar inom ditt område samt även leda utvecklingen av ett konkurrenskraftigt sortiment som är anpassat till våra kunders behov och önskemål. Utöver detta kommer du även ansvara för inköp och leverantörer inom sortimentsområdet Programmering samt marknadsföra ditt sortiment internt till våra fyra nordiska säljländer. Tjänsten innebär att du arbetar både operativt i våra affärssystem och strategiskt med att löpande följa upp, styra, utvärdera resultat och att vi har rätt leverantörsplattform inom ditt ansvarsområde och du arbetar aktivt för att skapa en förståelse för kundens behov och har en förmåga att alltid ligga "steget före".

Din profil
Tjänsten kräver att du trivs med att arbeta såväl självständigt som i team och att du har en förmåga att planera ditt arbete strategiskt både på lång och kort sikt. Som person är du resultatinriktad, tekniskt kompetent, kommunikativ och prestigelös. Du bidrar till en god arbetsmiljö genom att ha en positiv inställning till ditt arbete och dina arbetskamrater och du har lätt för att se möjligheter. Du är Lekolars ansikte utåt och du bemöter alltid våra kunder på ett professionellt och positivt sätt.

Vi ser gärna att du har lärar- eller förskollärarexamen och erfarenhet av att arbeta med programmering och digitalisering. Har du även arbetat med produktutveckling och sortimentsarbete, alternativt inköpsarbete är detta meriterande. Du har som minst godkänd gymnasieutbildning, högskola eller universitet är önskvärt. Du har minst fem års relevant arbetslivserfarenhet. Du har körkort och goda kunskaper i Officepaketet samt kommunicerar obehindrat både på engelska och på svenska.

Vi tror att du ser lek som en naturlig del av livet och som en viktig del i barns utveckling och erbjuder dig ett spännande och kreativt jobb i ett marknadsledande bolag med en bred produktportfölj av pedagogiska och kvalitativa produkter.

Tjänsten är tillsvidare, heltid (40h/v).Placeringsort: Osby.

Du rapporterar till Range Manager Education & Play, Jenny Nilsson.
Sänd din ansökan till job@lekolar.com, senast 2020-01-20. Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Jenny Nilsson, Jenny.Nilsson@lekolar.com
Mer info
Område Osby
Yrkesroll Organisation & ledning, Produktchef, Data & IT
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 20 jan 2021 (2 dagar kvar)